POPULÆRT: Full sal av engasjert ungdom under fjorårets Get Focused-festival. Foto: Daniel Feidal

Vil inspirere unge til å påvirke samfunnet

Til helgen samles 2500 ungdommer til Get Focused i Tønsberg. Stikkordet er samfunnsengasjement.

Festivalen arrangeres for 14. året på rad.

I år ønsker festivalledelsen å inspirere de besøkende til å ta med seg troen ut på ulike samfunnsområder.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi mener at kristenlivet ikke bare skal leves i kirken, men at vi kan påvirke samfunnet på mange ulike felter. Målet er å åpne opp øynene til ungdommene og vise at de gavene og talentene de har fått kan brukes på mange områder, sier festivalsjef Ole Thomas Talset til KPK.

VG-journalist Øyvind Gustavsen holder seminar om hvordan det er å være kristen og journalist, og deler av sine erfaringer fra et av landets største mediehus.

Utgjøre en forskjell

Stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad (KrF) stiller spørsmålet «Hvordan bli en god politiker?» og skal snakke om hvordan en kan utgjøre en forskjell på den politiske arenaen

– Vi har fått inn noen kristne profiler som har spennende og interessante yrker. Det handler om å leve kristenlivet der vi er. Poenget er at man kan bruke gavene ulikt. Noen kan jobbe på skoler, andre kan gå med en filmdrøm i magen, og velge å lage filmer med gode verdier i bunn, sier Talset.

Menneskehandel

Get Focused har tidligere fått oppmerksomhet for å ha samlet inn store pengesummer til ideelle formål. Festivalledelsen har tidligere hatt som tradisjon å velge nye prosjekter hvert år. I år er menneskehandel igjen i fokus, for tredje året på rad.

– Den kampen er ikke over enda. Det er ene raskt voksende og forferdelig bransje med lav risiko for å bli tatt og mye penger i omløp. Derfor ønsker vi å fortsette trøkket rundt det, forklarer Talset.

For å avskaffe menneskehandel i Norge er nøkkelen å skape bevissthet og mobilisere folks engasjement, mener festivalsjefen.

– Vi kan bare spre informasjon og inspirere ungdommene til å engasjere seg i kampen mot det moderne slaveriet, og gi penger til de som jobber mot det, sier Talset.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også:

Musikk og internasjonale talere

Hillsong Europe kommer for å holde konsert. Det gjør også bandet NewWorldSon, som består av musikere som har spilt med blant andre Michael Jackson og Alicia Keys.

Biskop Per Arne Dahl taler på søndagens avslutningsmøte. Andre talere er Anette Stokke, Simen Trannum, amerikanske Nathan Edwardson og Havila Cunnington fra Bethel Church.

Get focused

Get Focused er formelt en stiftelse, og drives som et samarbeid mellom de lokale ungdomsgruppene i Tønsberg-området i Vestfold.

19 forskjellige menigheter fra Vestfold er med på arrangementet, som drives av ungdommene selv.

Hvert år er omtrent 300 medarbeidere i alderen 12-70 år med for å gjennomføre festivalen.

Kilde: Wikipedia

Les også
De betaler prisen for billige t-skjorterFast fashion
Les også
De tar luften ut av sin egen ballongEn dag
Les også
Håper å skaffe 2000 givere mot menneskehandelEn dag
Les også
Vil utrydde menneskehandel i NorgeEn Dag