Kirkeutmelding kan gi bemanningsproblemer

De mange utmeldingene fra Den norske kirke denne uken kan føre til bemanningsproblemer for kirken og krav om at ansatte slutter.

Etter vedtaket om likekjønnet vigsel har 1.139 personer meldt seg ut avDen norske kirke, deriblant flere ansatte i kirken. I henhold til kirkeloven må disse finne seg ny jobb, skriverVårt Land. Ansatte i kirken må nemlig også være medlemmer.

Les flere reaksjoner etter Kirkemøtets vedtak om ny visgselsliturgi

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg meldte meg ut av kirken tirsdag og sa opp jobben dagen etter. Jeg kunne nok fått dispensasjon. Men jeg vil definitivt ikke jobbe i en kirke som har en slik teologi, sier Bente Pladsen, som har de siste tolv årene vært diakon i Tønsberg domkirke.

Svein Anton Hansen meldte seg ut av kirken i 2009. Nå frykter han at en hard håndheving av kirkelovens krav.

– Den norske kirke bør ikke lage en ordning som avskjærer dyktige medarbeidere fra å gjøre en jobb for kirken. Her bør de vise større fleksibilitet, sier han.

Bispemøtet ba i septemberKirkerådet om å avklare de juridiske og arbeidsrettslige forholdene som følge av det nye vedtaket. Bispemøtets presesHelga Haugland Byfuglien ga da signaler om at det ikke vil bli lagt opp til noen myk linje overfor ansatte som melder seg ut.

– En kirkelig ansatt som melder seg ut av Den norske kirke, skal ikke kunne forvente å få dispensasjon fra medlemskapskravet. Når det gjelder vigslede medarbeidere er det uaktuelt med dispensasjon, sa preses Byfuglien.

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.