KrFs valgkomite vil ha Dagrun Eriksen og Olaug Bollestad som nye nestledere i partiet. Foto: Audun Braastad, NTB Scanpix

Eriksen og Bollestad innstilt som nestledere

KrFs valgkomite vil ha Dagrun Eriksen og Olaug Bollestad som nye nestledere i partiet.

Onsdag ettermiddag ble det klart at valgkomiteen innstiller på at Dagrun Eriksen får gjenvalg som første nestleder og at Olaug Bollestad overtar etter Bjørg Tysdal Moe som andre nestleder.

Komiteen er enstemmig.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Partileder Knut Arild Hareide er foreslått gjenvalgt.

– Valgkomiteen mener denne trioen med sin kompetanse og erfaring, vil gir KrF en dyktig partiledelse. Det gir både en kontinuitet og fornyelse, sier leder av valgkomiteen Torhild Bransdal i en pressemelding.

På forhånd var det mange som pekte på stortingsrepresentant Kjell Ingolf Ropstad fra Aust-Agder som en kronpris i partiet og mulig nestleder.

Ropstad skriver på sin facebookside at han ikke vil stille som kandidat til nestleder-vervet i KrF.

Han skriver at han vil fortsette å jobbe for KrF gjennom «drømmejobben» på Stortinget, hvor han er andre nestleder i Justiskomiteen.

I en sms til Dagen skriver han at det var et veldig vanskelig valg.

«Mykje spanande med å stille, samstundes fekk eg ikke ro for å stille som nestleiar. Me har også andre gode kandidatar. Eg har det veldig kjekt der eg er, og i denne omgang vart det rett for meg - og oss», skriver han til Dagen.

Dagrun Eriksen er glad over å få ny tillit fra valgkomiteen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er gledelig å få slike meldinger. Det er en tillitserklæring. Når man har vært nestleder før, er det både en tillit til jobben man har gjort og en forventning til jobben skal bidra med fremover. Jeg er veldig gira på å fortsette å jobbe for KrF. Jeg er veldig glad, sier hun til Dagen få minutter etter at valgkomiteens innstilling var kjent.

– Hva er viktigste i neste toårsperiode for KrF?

- Å nå inn til flere kvinner. Jeg ønsker å ha tilbake 97-kvinnene som setter verdier fremfor andre ting, sier Eriksen.

I 1997 oppnådde KrF tidenes beste valgresultat etter at de gikk til valg på å innføre kontantstøtte.

– Jeg tror vi må nå inn til moderne kvinner som kombinerer familieliv og arbeidsliv. Så håper jeg at vi skal bli mer mer radiale for mennesker som faller utenfor.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Har takka nei til sentralstyret i KrF for andre gong
Les også
Byggjer opp til kamp om nestleiaraneFylkeslagas forslag
Les også
Dagrun Eriksen tar gjenvalg som nestleder