Credo er ikke lenger med på Laget

Etter over 80 års drift har Norges Kristelige Student- og Skoleungdomslag bestemt seg for å legge ned medlemsbladet Credo.

– Credo vil opphøre som medlemsblad slik vi kjenner det i dag, sier daglig lederKarl-Johan Kjøde til KPK.

Han understreker at medlemmer fortsatt vil få blader i posten, og vegrer seg derfor for å bruke ordet «nedleggelse».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi vil bevare Credo-merkevaren vår, men kommer ikke til å sende ut fire utgaver årlig som nå. Framover vil vi satse på et kombinert Credo og Lagsnytt, sier han.

LES:Ny leder for Laget

Medlemsbladet ble etablert av Carl Fredrik Wisløff i 1933, men etter 83 års drift opplevde organisasjonen at de sto overfor et veivalg.

– Enten måtte vi skaffe enda mer på bladet, med økte kostnader, eller så måtte vi omstrukturere og drive mer effektivt. Magasinformatet er krevende og krever godt faglig innhold. Spørsmålet ble om vi skal bruke energi og kapasitet på å lage et kristent magasin, eller om det er noe vi skal overlate til andre, sier Kjøde.

Endringer i staben

Organisasjonen styrer mot driftsunderskudd, bortsett fra en betydelig testamentarisk gave. Det gjør det nødvendig å ta grep.

– Vi må kutte kostnader og kommer til å gjøre noen prioriteringer i staben vår. Vi må gjøre vanskelige prioriteringer når vi skal ansette fremover. Nå ønsker vi å gjøre en del nye ting, samtidig som vi opplever status quo på giversiden. Da må vi prioritere, sier Kjøde.

DEBATT:Wisløffs skriftsyn og MF

Framover vil de se på muligheter i andre kommunikasjonskanaler. Et alternativ er økt satsning påsosiale medier.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Kommunikasjonsavdelingen vår ser på flere muligheter for veien framover, sier Karl-Johan Kjøde.