Stortinget vil ikke sikre retten til kontantbetaling

Sp fikk ikke Stortinget med på å be regjeringen om å sikre retten til å betale med kontanter. Men det er ingen fare for at kontantene fjernes, beroliger Frp. 

Bare Venstre og KrF sluttet opp om Senterpartiets forslag "Stortinget ber regjeringen sikre retten til å betale med kontanter". Finanskomiteens innstilling i saken ble avgitt onsdag ettermiddag.

Regjeringspartiene og flertallet skriver at folk selv har ansvaret for å ta saken til retten dersom de ikke får betale kontant.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Dette viser at stortingsflertallet er ute av takt med vanlige folk, sier Sp-lederTrygve Slagsvold Vedum.

Han mener folk flest verken har tid eller råd til å gå til rettssak for å få lov til å gjøre opp for seg på den måten de ønsker.

SaksordførerRoy Steffensen fra Fremskrittspartiet fremholder imidlertid at det i merknadene til innstillingen klart fremgår at kontanter ikke skal fjernes.

«Flertallet mener det ikke er aktuelt å fjerne kontanter som tvunget betalingsmiddel grunnet personvern og beredskapshensyn. Flertallet viser til at spørsmål om bankenes beredskap når det gjelder kontanter er til behandling iFinansdepartementet,» heter det i merknadene.