Sofia Hellqvist og prins Carl Philip til bords under Nobel-banketten i Den Blå Hallen i Stadshuset i Stockholm. Paret gifter seg 13. juni. Foto: Claudio Bresciani / NTB scanpix

Svensk prinsebryllup: – Vi begynner å bli nervøse

Et liv som prinsesse venter Sofia Hellqvist, som om knappe to uker gifter seg med Sveriges prins Carl Philip. Foreløpig har ikke paret planlagt noen familieforøkelse.

I et eksklusivt intervju forteller paret om forventningene, kjærligheten og fremtiden.

De traff hverandre første gang i forbindelse med en lunsj med felles venner. De kikket sjenert på hverandre, begynte å gå på stevnemøter og ble etter hvert et par.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Da vi begynte å treffes, forsto jeg hvilken fantastisk person hun er, sier prins Carl Philip og ser bort på sin «fästmö», som er svensk for forlovede.

Paret virker forventningsfulle og forelskede, og i intervjuet med det svenske nyhetsbyrået TT smiler, tuller og ler de, og avslutter hverandres setninger.

– Det er nå man begynner å forstå at det nærmer seg, som jo er veldig kult og spennende. Vi begynner å bli litt nervøse, sier prinsen.

Prinsesseskole

Hellqvist innrømmer at hun var spent i begynnelsen, spesielt før møtet med kongefamilien.

– Jeg tror alle er nervøse før møtet med svigerforeldrene, sier hun. Hellqvist forteller at det krever forberedelser å komme inn i det kongelige selskap.

– Uansett hvor mye man leser er det vanskelig å sammenligne med erfaringer. Å prate med erfarne mennesker som er i sammenhenger jeg skal komme inn i, og forsøke å forstå hvordan alt henger sammen, har selvsagt vært en prosess, sier hun.

Kjendislivet er imidlertid ikke nytt for Hellqvist. Hun var med i realityshowet Paradise Hotel i 2005 og hennes modellbilder vakte stor oppmerksomhet da forholdet til prinsen ble kjent.

– Det er mange som vi si at jeg har gjort feil i livet, men jeg ser det som erfaringer, sier hun.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Fremtidsplaner

Fremover ønsker prinsen, som har dysleksi, å bruke sin rolle til å snakke om lese- og skrivevansker, og i tillegg jobbe med design og engasjere seg i matspørsmål.

Hellqvist har vært en av gründerne i organisasjonen Project Playground, og hun forteller at hun vil fortsette å engasjere seg i barne- og ungdomsarbeid.

Prinsesse Madeleine skal få sitt andre barn i juni, men Carl Philip og Sofia er ordknappe når det kommer spørsmål om egne barn.

– Barn er herlige, men vi tar virkelig ett skritt av gangen.

Norske gjester

Prinsebryllupet blir det tredje kongelige i Sverige på fem år.

Dronning Sonja, kronprinsparet, prinsesse Märtha Louise og Ari Behn er blant gjestene i det svenske bryllupet, har Slottet opplyst til NTB.

Kong Harald skal imidlertid ikke i bryllupet, trolig på grunn av andre forpliktelser.

Gjestene vil ifølge Aftonbladet bli underholdt av den svenske DJ-en Avicii og popduoen Icona Pop.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Victor Magnusson, prins Carl Philip, Sofia Hellqvist, Tatyana D'Abo, prinsesse Madeleine, Chris O'Neill, dronning Silvia, kong Carl Gustaf, Eva O'Neill, kronprinsesse Victoria, prins Daniel Tord Magnusson, Patrick Sommerlath og Maline Sommerlath på et familiefoto ved mottakelsen på Stockholms slott etter lysningsgudstjenesten i Slottskyrkan for prinsesse Madeleine og Christopher O'Neill. Foto: Jonas Ekströmer / NTB scanpix
Fakta om Prins Carl Philip

* Carl Philip Edmund Bertil Bernadotte (36) er født og oppvokst på Drottningholms slott i Stockholm.

* Han er den tredje i arverekken til den svenske tronen etter kronprinsesse Victoria og prinsesse Estelle.* Prins Carl Philip bor på Djurgården sammen med forloveden Sofia Hellqvist.* Paret gifter seg 13. juni i Slottskyrkan.* Forholdet ble kjent i januar 2010, og forlovelsen mellom de to ble kjent 27. juni i 2014.

(Kilde: TT, NTB) (©NTB)

Les også
Prinsesse Leonore møtte paven
Les også
Tankevekker for kong Harald i Alaska
Les også
Mange ville se kongen i Seattle
Les også
Kronprinsen klar for Global Dignity Day 2015
Les også
Storbritannia har fått en ny Diana