Illustrasjonsfoto: Erlend Aas, NTB scanpix

Gir 10 millioner til Kristen-Norge

I 2007 opprettet KNIF-familien sitt eget forsikringsselskap. Ti år senere feirer de jubilanten med å dele ut ti millioner til selskapets aksjonærer.

– Det syntes vi er fantastisk. Det er veldig hyggelig og inspirerende. Vi jobber hver dag for å skape verdier for Kristen-Norge, sier Oddvar Vik, administrerende direktør i Knif Trygghet Forsikring.

Utbytte blir fordelt utover aksjonærene som utelukkende består av aktører fra Kristen-Norge. Den største aksjonæren, Knif innkjøpsordning, eier 25 prosent. Det betyr 2,5 millioner i utbytte. Planen deres er å sende pengene videre til sine eiere igjen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

10,5 på ni år

At de i år utbetaler ti millioner henger selvsagt sammen med jubileet - én million for hvert år.

direktør: – Vi jobber hver dag for å skape verdier for Kristen-Norge, sier Oddvar Vik, administrerende direktør i Knif Trygghet Forsikring.

– Utbyttene tidligere har vært mindre. Vi har vært i en oppbyggingsfase og har ikke sett rom for å utbetale så mye, sier han.

Visjon

Knif-familien strekker seg tilbake til 1985. Vik ble med i 1998 og har fulgt forsikringsselskapet siden starten. Da satt de seg et stort mål.

– Visjonen var å skape størst mulig verdi for Kristen-Norge. Målet er å generere 100 millioner. Hvert år, sier han.

Da tar de utgangspunkt i penger spart på billigere forsikring, sponsing og annonsering - i tillegg til utbetaling av utbytte. Etter ti år har de kommet halvveis med 50 millioner i 2016. Med andre ord - de er godt på vei.

– Grunnen til at vi har lykkes så godt, er samarbeidet i Kristen-Norge. Dette er kanskje det største økumeniske fellesskapet i Kristen-Norge. Samholdet er en bærebjelke og en suksessfaktor, sier Vik.

– Guds velsignelse

Han trekker også frem ideen om å jobbe langsiktig. Bygge stein på stein og være tålmodig.

– Vi følger med på andre selskaper innenfor forsikring. Det er veldig få som lykkes slik vi gjør. De har gjerne en ambisjon om å vokse fort og tjene masse penger. Men det er det motsatte som fungerer. Så må jeg også trekke frem at vi opplever at vi har hatt Guds velsignelse med på veien. Ting har blitt lagt til rette hele veien, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Betyr dette at det vil bli utbetalt 20 millioner om ti år?

– Ja, det håper vi. Vi har ambisjoner om å generere 100 mill på sikt. Da skal det absolutt være mulig å betale ut 20 millioner, sier Oddvar Vik.

Engasjér deg!

TIPS OSS om saker / temaer du vil at vi i Dagen skal skrive om: Engasjér deg!

*** Prøv Dagen i 1 måned for bare 1 krone.

Følg gjerne Dagen på Facebook

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

UKENTLIG NYHETSBREV: Få noen av de viktigste nyhetssakene og debattene rett i epostkassen. Meld deg på her!


Få nyhetsbrev fra Vebjørn Selbekk:
« Hver dag sender jeg deg noen utvalgte saker og debatter som jeg mener at du bør lese! Klikk her for å melde deg på det daglige nyhetsbrevet»

Dagen er Norges eldste kristne dagsavis. På papir siden 1919. Vi gir ut avis seks dager i uken og har abonnenter over hele landet. Vi har også en eavis som kan leses hvor som helst - og når som helst.

DEBATT: dagensdebatt.no kan du selv skrive egne innlegg og publisere dem direkte på nett. Og kanskje bruker vi også innlegget ditt i avisen Dagen.

Dette skjer i Kristen-Norge: Stevneguiden.no er Kristen-Norges gratis møte-og stevneoversikt (det er også gratis å annonsere!)

ISRAEL: Få med deg nyheter fra Israel og hør podcast fra Israel-korrespondenten

ANDAKT: Følg gjerne vår andakts- og inspirasjonsside

MENIGHET: Les vår faste spalte Menighetsdoktoren

HUMOR og skråblikk finner du i Krykkjebakkposten.

TWITTER: Dagen og DagensDebatt

Les også
– Momsregelverket for frivilligheten må bedres
Les også
Anonym gave på en kvart million
Les også
Milliongaver til Syria fra norske byer
Les også
Ja, hvem fortjener egentlig pengene dine?
Les også
Ingen ba om å få tilbake pengene
Les også
Økte pengegaver til Kirkens Nødhjelp
Les også
97 millioner i private pengegaver til politiske partier
Les også
Kjedebrev har gitt millioninntekt til Barnekreftforeningen
Les også
Følg KNIF-dagen direkte