Fikk 1.300 nye hver dag

Mekane Yesus kirken i Etiopia er den lutherske kirke i verden som vokser hurtigst. I fjor fikk de 490.000 nye medlemmer.

Mekane Yesus-kirken (EECMY) er verdens største lutherske kirke og hadde ved årsskiftet 7,9 millioner medlemmer. I gjennomsnitt fikk kirken 1.300 nye medlemmer hver dag i fjor.

– Det er imponerende å se hvordan denne kirken fortsatt vokser, og sist år var økningen på 7,9 prosent. Samtidig var det en befolkningsvekst iEtiopia på 2,5 prosent. Dette forteller at det var en reell vekst av nye medlemmer, sier generalsekretærØyvind Åsland til Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mekane Yesus kirken har vært samarbeidspartner for NLM og andre norske misjonsorganisasjoner i mange år.

– Inspirerende

Åsland kom nylig hjem fra Etiopia etter å ha deltatt på et kirkemøte i hovedstadenAddis Abeba. Her møtes representanter fra de ulike synodene i kirken, hovedledelsen og alle som har partnerskapsavtale med EECMY, Det vil si kirker og organisasjoner fra Norge, Sverige, Finland, Tyskland og USA. Hovedtema for møtet i år var «Migrasjon – muligheter og utfordringer», melder bladet Utsyn.

– Det var svært inspirerende å høre om deres planer og visjoner for fremtiden, og vi har mye å lære, sier Øyvind Åsland.

Venne-evangelisering

Han forteller at Mekane Yesus-kirken vil satse på venne-evangelisering i tiden fremover.

– De oppfordrer sine medlemmer til å få med nye mennesker på troens vei, og har helt konkrete planer for hvordan de skal makte dette. De er ikke fornøyd med den veksten de opplever, men ønsker å nå ut til stadig flere. At Gud er allmektig er viktig for dem, sier Åsland.

Kinesere i Addis Abeba

En annen mulighet som EECMY er opptatt av, er alle kineserne i Addis Abeba. Det bor nå 100.000 kinesere i den etiopiske hovedstaden. Dette tallet har økt kraftig de siste årene, i takt med at infrastrukturen bygges ut i byen. Det er mange kinesiske selskaper som er engasjert i denne utbyggingen.

– Mekane Yesus-kirken ønsker å nå kineserne med evangeliet. Vi diskuterte hvordanNLM kan hjelpe dem med dette. Vi har jo en lang historie med arbeid blant kinesere, sier Åsland til Utsyn.

Brøt med liberale kirker

– Det er veldig fint for oss å kjenne på det åndelige fellesskap som vi har med dem, der vi står sammen om bekjennelsen og bibeltroskap. Dette er en stor styrke for begge parter, mener Øyvind Åsland.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mekane Yesus-kirken brøt tideligere kontakten med Svenska Kyrkan og en kirke i USA på grunn av deres liberale utvikling, ikke minst i synet på homofili.

– Det står stor respekt av Mekane Yesus-kirken og deres ledere, understreker Åsland.