Utsetter ikke liturgisaken

Forslaget om å utsette hele saken om vigselsliturgi for likekjønnede fikk ikke flertall.

Allerde før den egentlige debatten om komiteens forslag i liturgisaken startet, ble det heftig debatt om prosess, forretningsorden og hvordan man skulle gjennomføre debatten.

LES:Ble motstander av likekjønnet vigsel

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mindretallet i komiteen fåreslo å utsette hele saken.

– Skylder ikke vi i det hele tatt å si noe om det som mindretallet sier. Jeg mener ja. Jeg vil bruke ord som feighet hvis ikke Kirkemøtet sier noe om dette. Jeg støtter utsettesle, sa Beate Husa fra Bjørgvin.

– Vi har ikke vært inne på grunnleggende spørsmål som kirken vil angre dypt og inderlig på, fore eksempel bioteknologi, barn og foreldreskap, sa Øivind Benestad.

Han ba også om at avstemmningen over om man skulle utsette saken ble gjort skriftlig. Det ble stemt over - det falt. Gjennomføringen av utsettelsesforlslaget ble gjennomført med håndsopprekning. Forslaget om utsettelse falt mot 31 stemmer. Det var 114 delegater i salen.

LES:Bibelversene som forsvinner

– Jeg vil avvise å utsette saken. Som Bispemøtet sier i uttalelse i 2013 er det vanskelig å tenke seg utredninger som vil føre til at det ikke er uenighet i denne saken, sa Kristin Gunleiksrud Raaum.