Terrormistenkt norsk-somalier løslatt i Kenya

Den norsk-somaliske mannen i 40-årene som ble varetektsfengslet i Kenya, er løslatt. Han ble fengslet i forbindelse med to massakrer utført av terrorgruppa al-Shabaab i fjor.

Mannen ble løslatt fredag forrige uke, melder NRK. Han hadde da sittet i varetekt siden han ble pågrepet 31. januar.

– Vi er kjent med at han er løslatt etter en beslutning fattet av kenyanske myndigheter. Ambassaden i Nairobi har bistått på vanlig måte, bekrefter pressetalsmann Eskil Sivertsen i Utenriksdepartementet til kringkasteren.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Da fengslingen av nordmannen ble kjent forrige uke, var det uklart hvilken rolle kenyanske myndigheter mente han hadde hatt i massakrene, men en avis beskrev ham som en av de medsammensvorne til hjernen bak angrepene.

Til NRK forteller mannen at han dro til Kenya på starten av året, og at han etter et opphold i Nairobi ble pågrepet og fengselet i byen Nanyuki. Der måtte han gjennom flere avhør, forteller han.

Han sier han ikke har fått noen forklaring på hvorfor han ble pågrepet.

– Jeg er litt sint fordi jeg gikk gjennom et helvete der. Jeg kom ikke hit for å plage noen og fortjente ikke det jeg gikk gjennom. Det er urettferdig. De har tatt feil person, og de kunne sagt unnskyld. Men jeg har kommet meg, og er glad for at jeg er fri, sier mannen til NRK.

Les også
Norsk-somalier arrestert etter bussterror i Kenya
Les også
28 mennesker drept på en buss i Kenya
Les også
36 menn drept i angrep i Kenya