Minst 13 drept i aksjon mot terrormistenkte

Politiet i Kasakhstan har drept 13 mistenkte i en antiterroraksjon i kjølvannet av en skyteepisode i helgen, opplyser myndighetene.

Væpnede menn drepte minst tre sivile da de søndag åpnet ild i to våpenbutikker i Aktobe nær grensa til Russland. Deretter drepte de samme mennene tre soldater da de forsøkte å storme en militærbase ved hjelp av en kapret buss, ifølge kasakhstansk politi.

Slike hendelser er uvanlig i det forholdsvis stabile sentralasiatiske landet. Innenriksdepartementet i Astana kaller angrepet en terrorhandling. Politiet har anklaget «religiøse radikalere» for å stå bak, men myndighetene har ikke pekt på noen spesifikk gruppe.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mandag opplyste politiet at tolv «kriminelle» er drept i en antiterroraksjon. Tirsdag ble tallet hevet til 13, men politiet gir ingen detaljer om aksjonen.

Kasakhstanske mobilbrukere fikk denne uka en tekstmelding med beskjed om at terrorberedskapen økes i landet de neste 40 dagene. President Nursultan Nazarbajev har ennå ikke kommentert skyteepisodene, men statsministeren hans bedyrer at den 75 år gamle lederen personlig har situasjonen under kontroll.