Biskop Paul Bayes, slik han fremstår på sin Facebook-side. Skjermdump fra Facebook.

– Sosiale medier ødelegger julekortet

Det er noe eget med å få et håndskrevet julekort, mener biskopen i Liverpool. Han skal skrive 600 før jul.

In english (Google translate)

Nyutnevnt biskop i Liverpool i England, Paul Bayes, har satt seg fore å skrive 600 personlige julebrev og selv levere de fleste av dem, før jul. Årsaken er at biskopen opplever at sosiale medier fjerner det personlige preget på julehilsener og julekort.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Det er ikke noe galt med sosiale medier, jeg er selv påFacebook og jegliker å være på Twitter, sier han tilTelegraph på nett.

Torsdag kveldskrev biskopen på Facebook og Twitter at han nå har utvidet listen over julebrev til 750. «390 er ferdig så langt».

– Men et håndskrevet - og enda bedre - et håndlevert kort inngir en mye mer personlig hilsen. Kort på epost og meldinger på Facebook er greit, men de kan ikke erstatte de håndskrevne brevene du får i postkassen eller på døren. Jeg mener vi mister noe med at trenden med å skrive brev forsvinner. Spesielt i julen.

Tyv stjal julekollekt.Les her.

Første jul

Bayes ble utnevnt til biskop i byen denne måneden. Han har satt av tid hver dag til å skrive kort. Han regner med å måtte skrive rundt 60 kort om dagen, for å komme i mål.

Et raskt søk på internett viser at den gode Bayes har profiler i mange sosiale medier, noe han jo selv også medgir. Men han har også en hang til god, gammeldags britiskhet.

– Jeg kjenner mange mennesker, inkludert meg selv, som virkelig verdsetter det å kunne skrive med en fyllepenn. Det føles personlig. Det blir et spørsmål om kvalitet, ikke om kvantitet, slik mye er i dagens samfunn, sier han til avisen.

Undersøkelser i Norge viser, naturlig nok, at det sendes stadig flere digitale julekort. Men likevel sendes det når 35 millioner vanlig julekort og småpakker de to siste ukene før jul.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også:Ole José har fått med seg 13.000 andre til å lage alternativ julekalender