MILLIONER: Frelsesarmeen fikk i fjor inn nær 30 millioner kroner i julegrytene.

Anonym milliongave til Frelsesarmeen

En anonym person har gitt en million kroner til Frelsesarmeen i Kristiansand. Dette er den største gaven som korpset i sørlandsbyen har mottatt fra en enkeltperson.

– Jeg må innrømme at jeg ble ganske sjokkert, sier kaptein Kolbjørn Ørsnes i Frelsesarmeens korps i Kristiansand til Dagen.

Han mottok nylig en epost om at noen ville gi en gave til armeen. Et par dager senere ble en million kroner overført til deres giverkontor, melder Fædrelandsvennen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ørsnes forteller til Dagen at giveren vil være anonym, men han røper at det gjelder en person som bor i Kristiansand kommune.

– Dette var en takk for det arbeidet vi gjør for de som har det vanskelig, sier kapteinen.

Kommunikasjonssjef Andrew Hannevik ved Frelsesarmeens hovedkontor er glad for den tilliten som denne anonyme personen har vist til Frelsesarmeen.

– Dette er et godt bidrag til et stort og mangfoldig arbeid som drives i Kristiansand. Så er vi takknemlig for alle som er med og gir til julegrytene, sier Hannevik. Han opplyser at det er julegryter plassert på 180 ulike steder rundt i landet nå i desember.

Velferdsarbeid

Kaptein Kolbjørn Ørsnes legger til at den store gaven ikke er øremerket til noe spesielt formål.

– Vi har ikke bestemt hva pengene skal brukes til, men det blir nok til vårt velferdsarbeid. Det kommer stadig inn nye søknader fra trengende, og jeg regner med at vi kommer opp i omkring 650 personer som ber om mat til jul, sier Ørsnes.

Den anonyme gaven blir regnet sammen med alle andre gaver de mottar i desember. Det kan dermed gå mot ny giverrekord for korpset i Kristiansand. I fjor kom det inn til sammen 2,2 millioner kroner i julegrytene i byen.

Les også
Over to millioner i en julegryte
Les også
Julegryta fritatt for moms
Les også
Flere ber om hjelp fra FrelsesarmeenBergen slumstasjon
Les også
Synger julen inn i hjemmet