Fred Gjestad gir seg som nyhetsredaktør i Dagen høsten 2015, etter snart fire år i stillingen. Han går til lokalavisen Raumnes.

Blir toppsjef i lokalavis

Nyhetsredaktør i Dagen, Fred C. Gjestad (40), overtar som ansvarlig redaktør og daglig leder i lokalavisen Raumnes i Akershus til høsten.

Fred Gjestad sier det alltid er vemodig å forlate en god arbeidsplass, men at han samtidig ser frem til å jobbe lokalt og at det er et spennende team han vil stå sammen med i Raunes.

– Det har vært en meget god periode de tre og et halvt årene jeg har vært i Dagen. Vi har jobbet mye med produktutvikling, og det har kommet inn mange dyktige medarbeidere mens jeg har vært her. Jeg er overbevist om at den gode utviklingen i Dagen fortsetter fremover, sier Gjestad til Kristelig Pressekontor (KPK).

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– I Raumnes er det mange muligheter som ligger foran. Det er en spennende region og avisen har mange dyktige medarbeidere jeg ser frem til å jobbe sammen med, legger han til.

Etterfølger

Sjefredaktør i Dagen, Vebjørn Selbekk, sier at avisen starter arbeidet med å finne Gjestads etterfølger rett over påske.

– Det er selvfølgelig trist når dyktige medarbeidere forlater oss. Men jeg vil takke Fred for den formidable innsatsen han har lagt ned i Dagen de siste tre og et halvt årene. Og jeg ønsker ham lykke til med nye spennende utfordringer, sier Vebjørn Selbekk.

Kort vei til jobben

Gjestad bor selv i Nes kommune i Akershus og får dermed kort vei til jobben.

– Lokaljournalistikken er jo selve journalistikkens grunnarbeid. Her møter du de etiske problemstillingene på nært hold. Du må være kritisk til kilder som kanskje er foreldre til dine barns beste venner. Men jeg ser frem til kortere reisevei, sier Gjestad.

Overgangen til digitalt

Han tror det viktige for Raumnes fremover blir å takle den digitale transformasjonen i mediebransjen.

– Overgang til det digitale ligger som et underliggende strukturelt behov for hele journalistikken. Men jeg tror Raumnes har gode forutsetninger for å klare det. Lokalavisen ser også ut til å ha lykkes med den nødvendige balanseringen mellom å heie på det gode som skjer i bygda samtidig som man er kritisk til kildene, sier Gjestad.

Bred journalisterfaring

Gjestad har tidligere bakgrunn fra flere lokalaviser og har jobbet som TV-journalist i TV Norge og i Aftenposten. Han var med å bygge opp Aftenposten TV før han begynte som nyhetsredaktør i Dagen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Raumnes avis er en lokalavis for Nes kommune i Akershus og dekker en leserkrets på 11 000. Avisen har et opplag i overkant av 5000 og utgir papiravis 3 dager i uken, foruten daglige oppdateringer på nett.

Les også
Nå forventer KrF støtte til ny plan mot jødehatForslag til tiltak
Les også
UD tør ikke bli assosiert med konvertittsakReza-saken
Les også
Palmer eller torner?
Les også
Slik mener kristenledere påsken bør feires
Les også
Krim-høytiden fremfor noenPåskekrim