STORARTET: Brit og Arvid Stavseth fra Frosta i Nord-Trøndelag syntes påskegudstjenesten var en sterk og mektig opplevelse. – Det er godt å synge påskesangene på dette stedet, sier Brit Stavseth. Foto: John Solsvik

Jubel i Gravhagen påskemorgen

De rundt 400 skandinaviske frammøtte til påskegudstjenesten i Gravhagen i Jerusalem sang og jublet om kapp med fuglene påskedags morgen.

Nærmere 2.000 mennesker fra hele verden stilte på de tre gudstjenestene i Gravhagen eller Gordons Golgata i Jerusalem påskedags morgen. På de to første engelske gudstjenestene tidlig på morgenen var det 1.500 frammøtte, mens rundt 400 nordmenn, svensker, dansker og finner deltok på den skandinaviske gudstjenesten klokka elleve. Det er betydelig færre enn på påskegudtjenestene i Gravhagen i fjor.

LES: Paven holdt messe påskeaften

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Færre besøkende

– Det er en nedgang i besøkende fra mange land, noe vi tror har sammenheng med utrygghet etter Gazakrigen i fjor sommer og en del voldsepisoder i Jerusalem utover høsten og vinteren, sier Anne Berit Fjermedal Gali til Dagen.

Sola skinte og fuglene sang av full hals i den vakre Gravhagen i Jerusalem under gudstjenestene mens forsamlingen jublet over Jesu død og oppstandelse for nesten 2.000 år siden. Hagen ligger rett på utsiden av Gamlebyen, og i hagen er det en grav fra Jesu tid, som noen tror kan være graven der Jesus ble lagt Langfredag.

Mektig opplevelse

Brit og Arvid Stavseth fra Frosta i Nord-Trøndelag syntes påskegudstjenesten var en sterk og mektig opplevelse.

– Det er godt å synge påskesangene på dette stedet, særlig får sangen «Deg være ære» et levende innhold her, sier Brit Stavseth.

Arvid Stavseth setter også pris på den mektige lovsangen. De to er i Israel for første gang og reiser sammen med to andre ektepar fra samme bibelgruppe på hjemstedet deres.

– Vi hadde snakket om å reise til Irael i mange år. Så hadde Martha og Edgar Paulsen møter på Frosta i vinter og fortalte at de skulle til Israel i påsken. Da slo vi til og meldte oss på en tur med SI-Reiser, forteller Brit.

Liv etter død og grav

I sin tale understreket Andreas Johansson, stedlig representant for Israelmisjonen, at Guds plan med mennesket ender ikke i graven.

– Israels Messias kom til jord og måtte dø. Han som ikke visste av synd, ble gjort til synd for oss. Jesus tok vår plass og døde. Men Guds reiste han opp igjen. Jesus er sterkere enn døden, og dette gjelder også oss. Guds Messias, Jesus, ble levende igjen. Det forandrer alt, sa Johansson.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Astrid Tveian deltok under gudstjenesten med vakker solosang, og en gruppe danske ungdommer ledet allsangen.

Les også
Paven ledet langfredagsprosesjon i Roma
Les også
Påskefeiring ved Hagegraven i Jerusalem
Les også
Tradisjonsrik korsvandring gjennom hovedstaden
Les også
Paven holdt messe på påskeaften