DRAGER: Palestinske protestanter gjør klar en drage med brennende hale under en demonstrasjon på Gazastripen i april. Nylig ble en mulig brann-ballong funnet i Jerusalem, ifølge israelske medier. Foto: NTB Scanpix/AP Photo/ Khalil Hamra)

Israelske aviser: Terrorballong funnet i Jerusalem

I flere uker har Hamas sendt drager og ballonger med brennbart materiale over grensen til Israel. Fredag ble en slik ballong funnet i Jerusalem, ifølge israelske medier.

Israelsk politi rykket fredag ut etter meldinger om et mistenkelig funn i en park sør i Jerusalem. Ifølge Jerusalem Post dreide det seg om en bombelignende gjenstand festet til en ballong.

Bombeeksperter ble tilkalt for å undersøke om det var eksposiver festet til ballongen. Området var fredag avsperret og ballongen med den bombelignende gjenstanden er ifølge avisen nå tatt hånd om.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tror det var terrorballong

– Jeg har en sterk mistanke om at dette er en terrorballong, sier Ofer Ayoubi, styrer i borettslaget Gilo, til den israelske nettavisen Ynet.

Det var i området Gilo at ballongen ble funnet.

Han tror at palestinere på Vestbredden står bak handlingen, inspirert av Hamas.

Hamas har i flere uker sendt lekedrager og ballonger festet med brennbart materiale over grensen til Israel. Dette har ført til store skader og rundt 10.000 mål med israelske jorder er nedbrent.

I en pressemelding ber israelsk politi innbyggere om å ta kontakt umiddelbart dersom de skulle komme over en ballong eller drage. De oppfordrer også publikum til å holde seg minst 50 meter unna slike gjenstander for å være sikre på å unngå å bli skadet.

Les også
Hamas får kritikk for dyremisbruk
Les også
Israels statsminister kan ikke lenger erklære krig
Les også
DPA: Hamas vil stanse brannballonger mot Israel
Les også
Israel og Hamas inngår våpenhvile
Les også
Palestinske politikere møttes for å løse Gaza-krisen