Italiensk politiker mener innvandring truer «den hvite rase»

En sentral politiker i ytre høyrepartiet Lega Nord sier at Italias «opprinnelige hvite rase» kan bli utryddet hvis innvandringen fortsetter.

Attilio Fontana er partiets førstekandidat i Lombardia i Nord-Italia i regionalvalget 4. mars, og kan derfor komme til å bli ny regionpresident. Nå skaper han oppstyr ved snakke om Italias «hvite rase».

– Dette er ikke et spørsmål om å være fremmedfiendtlig eller rasistisk, vi kan ikke ta imot alle fordi vi kan ikke få alle til å passe inn i landet, sa han i et intervju med partiets egen radiokanal Radio Padania søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Så vi må gjøre noen valg, vi må velge om vår etnisitet, vår hvite rase, vårt samfunn skal fortsette å eksistere eller utviskes, sa han videre.

Mandag ble Fontanas uttalelser gjengitt i italienske riksmedier, noe som har ført til kraftig kritikk blant annet fra det jødiske samfunnet i Roma.

– Det er mulig at vi i 2018 må repetere overfor de kunnskapsløse at det ikke finnes noen hvit rase å forsvare, 80 år etter avskaffelsen av raselovene, skriver Ruth Dureghello på Twitter.

Fontana, som er jurist og vanligvis oppfattes som en moderat politiker i Lega Nord, insisterer nå på at benevnelsen «den hvite rase» var en forsnakkelse.

Lega Nords leder, Matteo Salvini, gir imidlertid Fontana full støtte. I en Facebook-melding skriver han at Italia står overfor «en invasjon som er organisert og finansiert for å utslette vår kultur».

Lega Nord er en del av eksstatsminister Silvio Berlusconis høyrekoalisjon, som leder på meningsmålingene før valget på ny nasjonalforsamling. Det holdes samme dag som regionalvalget.