FJERNE: Under en visitas i Hordvik bedehus (bildet) måtte israelflagget fjernes før biskop Halvor Nordhaug ville starte gudstjenesten. – Det israelske flagget er et symbol for den ene siden i en bestemt politisk konflikt, sier biskopen. Foto: Bjørn Olav Hammerstad

– Nå er det israelske flagget på plass igjen

– Vi hang opp flagget igjen med en gang biskopen dro, sier nestleder i Hordvik bedehus, Bjørn Humblen.

DEBATT: Bjørgvin-biskop Halvor Nordhaug ba bedehus fjerne det israelske flagget da han var på besøk i mars. – Ingen gudstjeneste før flagget er borte, sa han. Foto: Forsiden av Dagen 28. mai.

Bjørgvin-bisp: – Ingen gudstjeneste med Israels flagg

Nå er veggen inne i bedehuset atter hvit og blå.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Vi hang opp flagget igjen med en gang biskopen dro, sier nestleder i Hordvik bedehus, Bjørn Humblen.

Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere, men sammen med leder Geir H. Sætre, ytret han sin mening på Dagens debattsider tirsdag.

«Korsflagget og Davidsstjernen er for oss åndelige symboler som understøtter vår kristne arv», skriver de to bedehuslederne.

– Ikke godkjent

I samme avisutgave kom også biskopen med sin versjon av saken.

«Flagget uttrykker generell støtte til staten Israel, og det er noe annet og mer enn bare å støtte jødenes sak», skriver han i tirsdagens Synspunkt.

Nordhaug understreker at han på forhånd ikke var klar over at det israelske flagget befant seg på veggen i bedehuset, og at en slik utsmykning av et gudstjenestelokale krever biskopens godkjenning.

«Hvis man hadde søkt om dette, ville søknaden ikke blitt innvilget», skriver han videre.

Les biskop Nordhaugs synspunkt: Israels flagg i gudstjenesten

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Delte reaksjoner

Synspunktet har møtt delte reaksjoner på Dagens Facebook-side.

« Å støtte Israel er fullt legitimt selvfølgelig, jeg har betydelig forståelse for det selv. MEN, å trekke politiske symboler inn i en gudstjeneste, Israels flagg eller noe annet, er noe helt annet», er det én Facebook-bruker som skriver.

«Svært tynn unnskyldning fra biskopen. Han omtaler Israel som om det var et hvilket som helst land for hans tro. Det er det ikke», skriver en annen.

Mer debatt: Her er de siste 100 publiserte meningsinnleggene i Dagen

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Israels flagg i gudstjenesten
Les også
Biskopens flagg-reaksjon
Les også
Et israelsk flagg på bordet
Les også
Det israelske flagget
Les også
Bjørgvin-bisp: – Ingen gudstjeneste med Israels flagg