Netanyahu takker Abbas for brann-hjelp

Israels statsminister Benjamin Netanyahu takker palestinernes president Mahmoud Abbas for hjelpen som Israel har fått fra palestinerne til å få kontroll over de store kratt- og skogbrannene som herjer landet.

Netanyahu ringteAbbas lørdag kveld for å overbringe sine takksigelser etterden palestinske selvstyremyndigheten sendte flere brannbiler og over 40 brannmenn som har bidratt i slokningsarbeidet.

– Netanyahu understreket at han også setter pris på at både jøder og palestinere har åpnet sine hjem for mennesker som har måttet evakuere eller som har blitt hjemløse på grunn av brannene, heter det i en uttalelse fra Netanyahus kontor.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Flykter fra bosetting

Lørdag kveld måtte om lag tusen innbyggere i den jødiske bosettingen Halamish på Vestbredden flykte fra flammene. Minst 45 hus brant ned, opplyser lokale myndigheter.

Brannene truer også bosetningene Dolev, Alfei Menashe og Kamei Shormon lørdag kveld.

Mange vil hjelpe

Israelske myndigheter har pågrepet minst 14 personer som mistenkes for å ha startet brannene. Statsminister Benjamin Netanyahu har slått fast at flere branner er påsatt og at dette faller inn under definisjonen av terrorisme.

Om lag 13.000 hektar skog og utmark er svidd av i løpet av de siste dagene.

I tillegg til den palestinske selvstyremyndigheten, har USA, Russland, Italia, Tyrkia, Hellas, Kroatia og Kypros og flere andre land sendt utstyr og mannskaper til å bidra i slokningsarbeidet.