Statsminister Benjamin Netanyahu er gjenvalgt som leder for det israelske høyrepartiet Likud. Foto: Reuters / NTB scanpix

Netanyahu gjenvalgt som Likud-leder

Statsminister Benjamin Netanyahu er gjenvalgt som leder for det israelske høyrepartiet Likud.

Drøyt halvparten av partiets 96.000 medlemmer avga onsdag stemme i valget på ny partileder, og det ble også valgt kandidater til det kommende valget på ny nasjonalforsamling i Israel.

Tidligere forsvarsminister Danny Danon, som regnes som en mer ytterliggående høyrepolitiker enn Benjamin Netanyahu, var alene om å utfordre statsministeren i kampen om partiledervervet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De endelige resultatene fra Likud-valget er ennå ikke klare, men Danon erkjente onsdag kveld nederlaget.

– På bakgrunn av de resultatene vi hittil har sett, så har statsminister Benjamin Netanyahu vunnet. Jeg vil få gratulere statsministeren. Vi skal nå stå sammen og sikre seier i det kommende valget, sa Danon.

Turbulens i den israelske koalisjonsregjeringen fikk i begynnelsen av desember Netanyahu til å skrive ut nyvalg. Dette skal holdes 17. mars.

Meningsmålinger viser at Likud ligger bak det israelske arbeiderpartiet, og partiet trenger derfor koalisjonspartnere for å kunne holde på regjeringsmakten.

65 år gamle Netanyahu er nå inne i sin tredje periode som statsminister i Israel. Han var statsminister i årene 1996 til 1999 og gjenerobret makten i 2009.

Etter valget fire år senere dannet han ny koalisjonsregjering sammen med en rekke partier på høyresiden.

Les også
Israel godkjenner 243 nye bosetterboliger i Øst-Jerusalem
Les også
Titusener på pilegrimsferd til Betlehem
Les også
Nonne sang seg til topps på nettet