Riksadvokaten i Israel har beordret innledende etterforskning av anklagene om sløsing med offentlige midler både i den offisielle og private boligen til statsminister Benjamin Netanyahu og hans ektefelle Sara. Foto: Reuters / NTB scanpix

Netanyahu blir satt under etterforskning

Riksadvokaten i Israel innleder etterforskning av anklagene om sløsing med skattebetalernes penger hjemme hos statsminister Benjamin Netanyahu.

Riksrevisoren i Israel, Joseph Shapira, la tidligere i måneden fram en lite flatterende rapport som avdekket overdreven pengebruk, både i den offisielle statsministerboligen og i Netanyahu-familiens private bolig i Caesarea.

Granskingen ble blant annet innledet på bakgrunn av anklager fra tidligere ansatte.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Etter valget

Riksadvokat Yehuda Weinstein varslet torsdag en innledende etterforskning i saken, men sa at denne først vil bli satt i gang etter valget 17. mars.

Weinstein understreket samtidig at Netanyahu selv ikke er mistenkt for å ha gjort noe galt, noe som ytterligere retter søkelyset mot Sara Netanyahu.

– Riksadvokaten mener at sakens omfang rettferdiggjør en innledende etterforskning, og når denne er gjennomført vil det bli tatt stilling til om det skal innledes full kriminaletterforskning i saken, heter det i en kunngjøring fra Weinstein.

Les også
Araberne banker på Knessets dørValget i Israel
Les også
Krever at Hamas anerkjenner IsraelGaza-oppbygging
Les også
Europeiske jøder og journalister i livsfare
Les også
Kritiserer Netanyahu for Kongress-taleNetanyahus tale