Netanyahu: Syria-angrep rettet mot Hizbollah

Statsminister Benjamin Netanyahu sier Israels siste luftangrep i Syria var rettet mot våpenforsendelser som skulle til den libanesiske Hizbollah-militsen.

Syriske styrker skjøt fredag flere bakke-til-luft-raketter inn i israelsk luftrom mot israelske jagerfly som hadde angrepet mål iSyria.

Sammenstøtet omtales som det alvorligste mellom israelske og syriske regjeringsstyrker siden krigen brøt ut i Syria.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Når vi identifiserer forsøk på å flytte avanserte våpen tilHizbollah, og vi har etterretning og det er operasjonelt gjennomførbart, tar vi grep for å forhindre det, sierNetanyahu i uttalelser sendt på israelsk fjernsyn fredag kveld.

Han tilføyer atIsrael kommer til å fortsette med slike angrep rettet mot Hizbollah, som kjemper i krigen i Syria på regimets side.

Israel har i det store og det hele vært uberørt av krigen i nabolandet. Det har blitt registrert sporadiske hendelser med beskytning over grensen fra Syria tilGolanhøydene, noe Israel som regel har avvist som utslag av taktiske feil utført av presidentBashar al-Assads regime.

Israel antas å ha gjennomført en rekke angrep mot avanserte våpensystemer i Syria de siste årene, inkludert russiskproduserte bakke-til-luft-raketter, i tillegg til mål tilknyttet Hizbollah.