BIBEL på en fingertupp: Verdens minste bibel er en såkalt nano-bibel, 0,04 kvadratmillimeter. Den er laget ved Technion-universitetet i Haifa. Foto: Technion

Nano-Bibelen stilles ut i Jerusalem

Verdens minste bibel finnes på en nanochip mindre enn et nålehode der det er plass til alle Bibelens 1,2 millioner bokstaver.

Nano-Bibelen er en gullbelagt silikonchip mindre enn et nålehode og innholder alle 1,2 millioner bokstavene i Bibelen.

Israel Museum stiller ut Nano-Bibelen ved siden av Dødehavsrullene og Aleppo Codex, et manuskript med den jødiske bibelen fra det 10. århundre etter Kristus.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nano-Bibelen er en israelsk oppfinnelse fra Technion-universitetet i Haifa – Israel Institute of Technology, melder Jerusalem Post. Den er 0,04 kvadratmillimeter, og tykkelsen er 0,00002 millimeter (20 nanometer).

Det finnes 1,2 millioner bokstaver fra Bibelen på chipen skrevet med en ion-strålegenerator som skyter gallium-ioner mot en gullbelagt overflate som dekker et underlag av silikon.

Det er dr. Uri Sivan og dr. Ohad Zohar fra Russell Berrie Nanotechnology Institute ved Technion som har utviklet ideen, og ingeniører fra Technions Nanoelectronics Center har produsert chipen og utviklet programmet som gjør det mulig å gravere inn bokstavene.

Israel Museum vil også vise en dokumentar om produksjonen av Nano-Bibelen, og de skal gjøre det mulig å lese den bibelske teksten ved hjelp av et mikroskop.

Les også
Avslører Gaza-tunneller mens de bygges
Les også
Vil stengja ute jødar frå Tempelhøgda
Les også
Israel minnet ofre for terror i EuropaMinnedagen for de falne i Israel
Les også
Ønsker mindre gap mellom USA og IsraelAtomavtale
Les også
Netanyahu får mer tid