USAs utenriksminister John Kerry tok sterkt avstand fra de mange palestinske knivangrepene da han tirsdag møtte Israels statsminister Benjamin Netanyahu. Foto: Reuters / NTB scanpix

Kerry fordømmer palestinske knivangrep

USAs utenriksminister John Kerry, som tirsdag besøker Israel og de palestinske selvstyreområdene, tar kraftig avstand fra de mange palestinske knivangrepene mot israelere den siste tiden.

– Det synes helt klart at terrorisme, disse terrorhandlingene som har funnet sted, fortjener den fordømmelsen de har fått, sa Kerry etter et møte med Israels statsminister Benjamin Netanyahu.

– Jeg har i dag gitt uttrykk for total fordømmelse av enhver terrorhandling som krever uskyldige liv og som forstyrrer et lands dagligliv, fortsatte han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nærmere 20 israelere er drept i palestinske angrep siden 1. oktober, de fleste av dem på Vestbredden.

Rundt 90 palestinere er drept av israelske soldater og sivile i samme periode, mange etter å ha gått til angrep med kniv, andre etter å ha brukt bil som våpen.

Rett før møtet mellom Kerry og Netanyahu kjørte en palestiner bilen sin rett inn i en gruppe israelske soldater og politifolk sør for Nablus på Vestbredden. Sjåføren ble selv skutt og såret i angrepet:

Netanyahu understreket etter møtet med Kerry at det aldri kan bli fred så lenge «terror-nedslaktingen» fortsetter.

Palestinernes president Mahmoud Abbas, som får besøk av Kerry senere tirsdag, anklager israelske styrker for overdreven maktbruk i forbindelse med angrepene.

Abbas viser til at de israelske soldatene tilsynelatende skyter for å drepe, mens angriperne lett kunne ha vært overmannet og pågrepet.

Les også
Tre israelske soldater påkjørt på Vestbredden
Les også
Gaza-rakett landet i IsraelIsrael-korrespondenten
Les også
– Tenåringsjenter til angrep med saks i Jerusalem
Les også
Husseini, Arafat og Abbas
Les også
Kampen mot Israel