ARRESTERT: Den israelske aktivisten og tidligere atomteknikeren Mordechai Vanunu har blitt arrestert etter et TV-intervju i forrige. Bildet er tatt under en rettssak i 2007. Foto: Ronen Zvulun, Reuters/NTB Scanpix

Israelsk varsler arrestert etter TV-intervju

Den israelske aktivisten og tidligere atomteknikeren Mordechai Vanunu har blitt arrestert etter et TV-intervju i forrige.

I intervjuet sa Vanunu blant annet at han ønsker å dra til Norge for å være sammen med sin norske kone.

Ifølge israelsk militærradio ble Vanunu arrestert lørdag, dagen etter intervjuet på israelsk kanal 2. I etterkant skal han ha blitt fremstilt for en domstol og blitt ilagt en ukes husarrest og internettforbud.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LES: Vanunu søker familiegjenforening

Vanunu har tidligere sittet 18 år i fengsel for å ha røpet israelske atomhemmeligheter til den britiske avisen Sunday Times.

Han ble løslatt i 2004 under strenge vilkår, blant annet et krav om at han ikke delte hemmelig informasjon fra sin tid som atomtekniker, selv om denne informasjonen tidligere er blitt kjent.

Det er disse vilkårene politiet nå mener han har brutt gjennom uttalelsene sine.

I intervjuet beskrev Vanunu blant annet hvordan han brukte et vanlig kamera til å ta bilder av atomreaktoren fra innsiden, og at han ga disse bildene videre til Sunday Times.

Intervjuet skal ha blitt godkjent av en militærsensor før det ble sendt på TV.

Etter løslatelsen i 2004 søkte Vanunu asyl i Norge og flere andre land. Daværende kommunalminister Erna Solberg (H) instruerte UDI til å avvise søknaden.

– Jeg er ferdig med alt det der. Jeg har ingen hemmeligheter og jeg ønsker å dra. De bør la meg dra så jeg kan leve livet med min norske kone i utlandet, sa Vanunu under TV-intervjuet i forrige uke.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vanunu er gift med Kristin Joachimsen (46), professor ved Menighetsfakultetet i Oslo.

Les også
Straffer Gud folk?
Les også
Jeremy Hoff selger «Norges billigste bilnøkler»Jeremy Lewis Hoff
Les også
Han er Jeremy Hoffs åndelige mentor«22.juli-profetien»
Les også
Druserne mellom IS og IsraelIsrael-korrespondenten