LØSLATT: Kunstnerne som malte et bilde av Ahed Tamimi på sikkerhetsgjerde mellom Israel og Vestbredden er nå løslatt. Foto: Nasser Nasser/ AP / NTB scanpix

Israel løslater kunstnere bak Tamimi-portrett

To italienere og en palestiner, som er mistenkte for å stå bak et gigantisk portrett av den palestinske aktivisten Ahed Tamimi, er løslatt i Israel.

Det opplyser israelske myndigheter.

– De to italienerne som er mistenkt for å ha vandalisert et sikkerhetsgjerde i Betlehem er løslatt. Men visumene deres er ikke lenger gyldige, og de må forlate Israel innen 72 timer. Om de ikke etterkommer dette vil de bli utvist, opplyser politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Palestineren ble løslatt på bakgrunn av han ikke skal ha vært veldig involvert i arbeidet, ifølge politiet.

Ifølge israelsk politi ble de tre arrestert lørdag, mens de malte et fire meter høyt portrett av Tamimi på sikkerhetsmuren Israel har bygd ved Betlehem på Vestbredden.

– Da israelsk grensepoliti forsøkte å arrestere dem forsøkte de å rømme i en bil, men ble stoppet, heter det i politiets uttalelse.

Ahed Tamimi og moren Nariman ble søndag løslatt etter åtte måneders israelsk fangenskap etter å ha fiket til en israelsk soldat på familiens gårdsplass i landsbyen Nabi Saleh på Vestbredden i desember.

Les også
Israel har løslatt palestinsk tenåringsforbilde
Les også
Israeler drept i knivangrep på Vestbredden
Les også
Norsk båt stanset på vei til Gaza
Les også
Drapsdømt israelsk soldat løslatt etter ni måneders fengsel
Les også
Israel bekymret for innsamling på norske skoler