LEDERSKAP: 100.000 mennesker samlet seg på Rabinplassen for å minnes Rabin. Over bildet av Benjamin Netanyahu står det «feighet», mens «lederskap» er skrevet over bildet av Yitzhak Rabin. Foto:JACK GUEZ, AFP Photo/NTB Scanpix

100.000 minnet Rabin i Tel Aviv

100.000 samlet seg i Tel Aviv sentrum lørdag kveld for å markere at det er 20 år siden statsminister Yitzhak Rabin ble myrdet under et fredsarrangement samme sted.

En av hovedtalerne var tidligere president i USA, Bill Clinton. I en fjernsynsoverført tale understreket han at en tostatsløsning – to stater for to folk – fortsatt er den eneste farbare veien dersom en skal løse konflikten mellom jøder og palestinere.

– Min verste dag

Clinton sa at den dagen Yitzhak Rabin ble myrdet, sannsynligvis var den verste dagen i løpet av hans åtte år som president.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg ble glad i statsministeren deres, sa Clinton til den store folkemengden som var samlet på Rabinplassen.

Han sa at det nå var opp til de fremmøtte hvordan siste kapitlet historien om Rabin skal utformes.

– Jeg håper aldri Israel når det punktet hvor en må velge mellom en jødisk eller en demokratisk stat, sa han, ifølge The Jerusalem Post.

– Drømmen dør ikke

Nåværende president i USA, Barack Obama, sa i en videohilsen at «en kule kan ta en manns liv, men hans ånd og hans drøm om fred vil aldri dø».

Minnesamlingen i Tel Aviv ble innledet av Reuven Rivlin.

– Vi bruker fremdeles for mye tid på å snakke om hvilken side som har rett, istedenfor å lytte til hverandre og forstå hverandre, sa den israelske presidenten.

Les også
Flyselskaper stopper flygninger over Sinai
Les også
– Palestiner med kniv drept på Vestbredden
Les også
To palestinere drept etter angrep
Les også
Abbas krever fortgang i ICC-etterforskning
Les også
Tør ikke vise sorg over drepte barn