1.000 Hamas-folk graver tunneler

Ifølge en ny rapport, bruker terrororganisasjonen Hamas hver måned flere hundre tusen dollar på tunnelgraving.

Israel Radio rapporterer at mer enn 1.000 personer er engasjert i gravearbeidene. Hver av disse lønnes med 300-400 dollar i måneden.

I tillegg investerer organisasjonen tungt i byggematerialer og gravemaskiner som smugles inn påGazastripen, heter det i rapporten som også er omtalt iThe Jerusalem Post.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Rapporten siterer israelske myndigheter, som sier at midleneHamas bruker på alt dette, istedet kunne vært brukt til å gjenoppbygge nabolag som ble rammet avGazakrigen.

LES:Israel - hva nå?

Stanser sement

COGAT (Office for Coordinator og Government Activities in the Terrotories) er et kontor som er underlagt det israelske forsvarsdepartementet. Kontoret overvåker de regelmessige forsendelsene av materialer til Gaza, for å forsikre seg om at ikke Hamas bruker sement og trevirke til å bygge nye tunneler.

Fredag postet kunngjorde COGAT på kontorets arabiske Facebook-side, at forsendelsene av sement midlertidig blir stanset. Grunnen er at noen av forsendelsene er blitt omdirigert av Imad Elbaz, visedirektør for hamas sitt økonomiske kontor.

– Fortsetter byggingen

Hamas-lederen Ismail Haniyeh lovet i februar at gruppen hans aldri vil stanse byggingen av tunneler og utprøvning av raketter.

Forberedelsene til en ny konflikt med Israel fortsetter.

LES:Israel er iferd med å miste sin sjel

Tror Israel står bak

Den siste tiden har flere angrepstunneler langs grensen til Israel kollapset og en rekke Hamas-folk har mistet livet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge offisielle hamas-rapporter skyldtes kollapsene oversvømmelser på grunn av mye regn. Men The Jerusalem Post kjenner til at det blant tjenestemenn på Gaza går rykter om at Israel står bak iallefall noen av kollapsene.