En palestinsk demonstrant kaster tilbake en tåregassbeholder med en slynge ved den jødiske bosetningen Bet El nær Ramallah på Vestbredden. Foto: Mohamad Torokman / Reuters / NTB scanpix

Åtte busspassasjerer skadet i knivangrep i Israel

Minst åtte busspassasjerer er såret etter å ha blitt angrepet med kniv på en buss i Jerusalem, og et annet sted i byen kjørte en bilist inn i en folkemengde, steg ut av bilen og begynte å knivstikke folk, melder flere medier.

Tilstanden til passasjerene er ukjent. En antatt palestinsk gjerningsmann er skutt av politiet, opplyser israelske medier. Ifølge Jerusalem Post var det to menn som sto bak angrepet og begge ble tatt hånd om av politiet. Avisen melder at 16 mennesker ble såret i knivangrepet på bussen.

Ti minutter senere på et annet sted i byen kjørte en person i bil inn i en folkemengde på en bussholdeplass, steg ut av bilen og begynte å knivstikke fotgjengere, ifølge Jerusalem Post.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Nyhetsbyrået DPA melder at tre mennesker ble såret, men Jerusalem Post oppgir at fem personer ble såret. Ifølge avisen Haaretz var det én person som ble såret.

Flere knivstikkinger

Tidligere på morgenen ble en person knivstukket utenfor rådhuset i Ra'anana like nord for Tel Aviv. En 32 år gammel israeler ble knivstukket i halsen og magen, men slapp unna med lettere skader, mens den antatte gjerningsmannen, en 22-åring, skal ha blitt påført moderate skader, skriver Jerusalem Post.

Mandag ble fem israelere knivstukket i Jerusalem, i fire separate angrep. Blant de knivstukne var en 13 år gammel gutt som ble knivstukket mens han satt på en sykkel. Ifølge Haaretz ble alle de angivelige knivstikkerne pågrepet, og de var alle palestinere, skriver avisen.

Gjennom gjerdet

Tidligere mandag måtte israelske soldater ta i bruk tåregass for å holde tilbake en folkemengde på rundt 20 personer som brøt seg gjennom grensegjerdet mellom Gazastripen og Israel. To palestinere ble såret. Halvannen time senere trakk palestinerne seg tilbake til Gazastripen, skriver Haaretz.

I løpet av de siste tolv dagene har fire israelere og 26 palestinere, blant dem åtte angivelige angripere og åtte barn, blitt drept.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jss dk'));

Innlegg av Dagen.

Les også
Ber hele Israel stå sammen mot terrorTerror i Israel
Les også
Hamas ber palestinerne gjøre opprør
Les også
Graverende, selv i Israel
Les også
– Ingen tredje intifada
Les også
Det største hinderet for fred