PREDIKANTBESØK: Kuben yrkesarena rommer Oslos største skole. Hit kommer blant andre den islamistiske predikanten Kamal El-Mekki 24.oktober.

Islamistpredikant til Oslos største skole

Kuben videregående skole permitterte den sterkt muslimfiendtlige aktivisten Max Hermansen. Nå slipper de til en omstridt islamistisk predikant.

---

Han er tilhenger av et straffesystem etter saudiarabisk modell, med avkutting av hender og halshogging i Vesten. Han oppfordrer til dødsstraff for de som forlater islam. Den amerikanske muslimen Kamal El-Mekki forsvarer også slaveri og mener at julefeiringer og andre ikke-muslimske høytider er ondskap.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det er den islamistisk orienterte ungdomsgruppen Norges Unge Muslimer som har invitert El-Mekki til Norge.

24. oktober er Kuben videregående skole leid ut til Norges Unge Muslimer, en ungdomsorganisasjon knyttet til Det islamske forbundet, også kjent som Rabita-moskeen. Trossamfunnet har løse bånd til islamistbevegelsen Det muslimske brorskapet.

Moskeen rommer både svært konservative og mer liberale strømninger. Men nå har ungdomsorganisasjonen, som også har medlemmer fra andre trossamfunn, invitert en kontroversiell predikant til Norge.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Knyttet til saudisk lærested

KONFERANSE: Plakat for Ummakonferansen 2015, som arrangeres av Norges Unge Muslimer 24. og 25. oktober. – Gled dere til en uforglemmelig konferanse, skriver arrangøren på sin Facebookside.

El-Mekki er knyttet til den amerikansk-muslimske Al-Maghrib Institute, som også har en avlegger i Sverige. Den svenske avdelingen har hevdet at El-Mekkis kontroversielle uttalelser har blitt misforstått.

Det amerikanske instituttet er knyttet til Universitetet i Medina, et av verdens mest kjente klassiske islamske læresteder, hvor blant annet den profilerte radikale Larvik-mannen Mohyeldeen Mohammad har tilbragt to semestre.

Dagen har tidligere omtalt hvordan islamistorganisasjonen Islam Net har invitert en rekke omstridte predikanter til Norge. Nå går moskeens ungdomsorganisasjon i samme retning ved å invitere en foredragsholder som har skapt bruduljer i nabolandet Sverige.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også:

Nektet å snakke

Kamal El-Mekki er en kontroversiell predikant. Da en liknende organisasjon i Stockholm inviterte ham til å snakke i Folkets hus i forstaden Rinkeby, endte det med at svensk LO til slutt satte ned foten for arrangementet.

Han har offentlig uttrykt ikke-demokratiske holdninger. Han har også uttrykt seg nedsettende om kvinner og homoseksuelle, het det i uttalelsen fra organisasjonen i juni.

Nå skal han snakke lørdag 24. oktober på Kuben videregående, én av Norges største videregående skoler og med en høy andel minoritetsspråklige elever.

Formelt er det Kuben Yrkesarena, ikke skolen, som leier ut et auditorium ved lokalet.

– Vi har kalt inn til et møte med Unge Muslimer onsdag der vi gjennomgår felles forståelse for arrangementet, sier rektor Kjell Ove Hauge.

Han viser forøvrig til administrerende direktør i Kuben Yrkesarena.

Sammenliknet med landssvik

I en tale om frafall publisert i august 2011 sammenliknet El-Mekki det å slutte å være muslim med landssvik.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hvis noen slutter å være lojale til landet sitt, bør de drepes. Hvorfor skulle ikke noe skje når noen slutter å være lojale til Allah? sa han i et foredrag for Al-Maghrib institute om hvordan man skulle omvende personer til islam.

Han har også vist til at saudiarabiske straffemetoder ville være bra å innføre i USA. Blant annet har han rost Saudi-Arabia for å henrette narkotikaselgere og kutte hendene av tyver.

– Systemet vårt fungerer. Det har blitt bevist at det fungerer. Det er en bra måte å skremme folk. Det er sånn det fungerer, det er skummelt, det skremmer, ikke sant? Ingen vil ha hånden kuttet av, så det er ikke vits å stjele noe, sa han i et lydopptak publisert på den islamkritiske bloggen «The Islamic Far right in Britain».

Forsvarte slaveri

El-Mekki har også forsvart hvorfor slaveri er tillatt i islam. Han har vist til at det kun er tillatt å ta slaver som krigsfanger, slik for eksempel Islamsk Stat (IS) gjør i dag.

– Det ville ikke gitt noen mening om situasjonen var at muslimer kunne bli tatt til fange og holdt som slaver, mens hvis muslimene tok hedningene som fanger, skulle man bare sluppet dem løs og latt dem dra tilbake for å krige mot deg på nytt en annen dag, sa han i et opptak publisert på blant annet Youtube i mars 2014.

Svenske Al-Maghrib Institute har hevdet at El-Mekki ikke mente å forsvare moderne slaveri, men at han forsøkte å vise hvordan islam har utryddet de fleste former for slaveri.

Forakt for de vantro

Skjermdump fra Facebook

Vi vil ikke bli som djevelen, vi vil ikke bli som folket som hører til helvetesilden, vi vil ikke bli som de vantro, sa El-Mekki i talen. I det samme foredraget kaller han de ikke-troende ondskapens folk. Foredraget fra El-Mekki er en del av en større konferanse, og flere tusen er ventet å delta, ifølge arrangørens Facebooksider.

Facebooksiden er det også en oversikt over hvem som har sagt at de skal delta på konferansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mer tro og tvil - les mer og se video:

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg av Dagen.

Les også:

Les også
Islamister og islamkritikere
Les også
– Blander oss ikke bort i innholdet
Les også
Tviler-kjendis ser på tro i ny TV-seriePå Tro og Are
Les også
Arrangøren vil vurdere foredragsholderen
Les også
Pegida-talsmann har fått forlenget permisjon
Les også
Kristne livredde for IS-påvirkningReligion i Indonesia