Raja trakassert etter niqab-utspill

Venstres Abid Raja våknet til en SMS-utskjelling av de sjeldne etter at han gikk ut og fortalte at han følte vemmelse ved å se kvinner i niqab.

Han er i Canada og tvitret en skjermdump fra telefonen med følgende lakoniske kommentar: «Enkelte muslimer kan få sagt det».

ABC Nyheter har vært i kontakt med avsenderen, som bekrefter at han står for meningene han gir uttrykk for i totalt tre SMS-er med sterkt sjikanerende innhold.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Advarte mot forbud

Den profilerte Venstre-politikeren gikk lørdag ut i VG og advarte Arbeiderpartiet og partileder Jonas Gahr Støre mot å bidra til et forbud mot bruk av burka og niqab.

– Jeg mener vi politikere ikke bør blande oss bort i hva folk skal ha på seg. Jeg ser at debatten som raser i Norge nå er preget av følelser, og det ser ut som om vi går i retning av et populistisk forbud. Jeg ber Arbeiderpartiet tenke seg nøye om: Er det virkelig politikeres oppgave å regulere folks klesplagg, sier Raja tilVG.

Vemmelse av niqab

Raja, som selv er muslim, legger imidlertid ikke skjul på at han er lite begeistret for klesplaggene.

– Jeg kan godt være ærlig om mine følelser når jeg ser kvinner i burka og niqab: Ofte føler jeg synd på dem og jeg blir også flau på vegne av muslimene. Jeg har faktisk også kjent på følelse av vemmelse, sier han.

Regjeringen har sagt nei til et nasjonalt niqab-forbud i skolen, til tross for at Frp er for. ArbeiderpartilederJonas Gahr Støre har sagt at han ikke avviser et slikt forslag.