Iraks statsminister erklærte søndag tre dagers landesorg etter helgens angrep, som er det dødeligste hittil i år. Foto: Khalid al Mousily / Reuters / NTB scanpix

Over 200 personer drept i terrorangrepet i Bagdad

Minst 213 mennesker ble drept i helgens terrorangrep i Iraks hovedstad Bagdad, opplyser irakiske tjenestemenn.

I tillegg ble mer enn 200 mennesker såret, opplyser tjenestemennene til AFP mandag.

Ekstremistgruppen IS har tatt på seg ansvaret for bomben, som rammet en travel handlegate i bydelen Karrada natt til søndag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Unge mennesker og barnefamilier var fortsatt ute i gatene etter at sola var gått ned og fasten var brutt under den hellige måneden ramadan.

Enorme ødeleggelser

Redningsmannskaper har sagt det kan ta flere dager å finne likene av de døde i ruinene. Flertallet av innbyggerne i bydelen Karrada er sjiamuslimer, som den sunnimuslimske ekstremistgruppen IS anser for å være kjettere.

– Jeg vil dra tilbake til frontlinjen. Der vet jeg i alle fall hvem fienden er sånn at jeg kan kjempe mot ham. Men her vet jeg ikke hvem jeg kjemper mot, sier 24 år gamle Hussein Ali, en tidligere soldat som forteller at seks arbeidere i familiens butikk ble drept.

Landesorg

Iraks statsminister Haider al-Abadi erklærte søndag tre dagers landesorg etter angrepet, som er det dødeligste hittil i år. Han har også lovet å straffe gjerningspersonene, samt beordret at sikkerhetstiltakene i hovedstaden forbedres.

En talsperson for det irakiske militæret, general Saad Maan, opplyser at «en gruppe» er pågrepet i forbindelse med angrepet, uten å gi ytterligere detaljer.

Angriper sivile

IS har trappet opp angrepene mot sivile mål i Irak og Syria i år, parallelt med at opprørsgruppen har lidd en rekke nederlag på slagmarken.

Helgens angrep skjedde en uke etter at irakiske regjeringsstyrker og deres støttespillere gjenerobret byen Falluja fra IS. Mosul er dermed den siste større byen i Irak som gruppen kontrollerer.

Les også
IS tar ansvar for dødelig angrep i Bagdad
Les også
– Over 130 drept i bombeangrep i Bagdad
Les også
Sørger over de drepte i ramadan-terroren
Les også
Israelere dropper Tyrkia som feriemål