Karl Johan terrorsikret med blomsterkasser

Mandag kveld ble tunge blomsterkasser plassert i Karl Johans gate. Ikke bare som pynt, men som terrorsikring.

Londons antiterrorsjef advarte sist uke mot bilterror i Karl Johans gate, og byrådsleder Raymond Johansen (Ap) sa da at tiltak var rett rundt hjørnet.

I samråd med politiet har Oslo kommune satt i gang med disse tiltakene. Mandag kveld ble det utplassert hindringer i form av tunge blomsterkasser på Karl Johans gate. Også Jernbanetorget, Lille Grensen og Arbeidergata skal sikres med blomsterkasser, benker og betongringer med planter. Hensikten er å hindre og forebygge såkalt «tilsiktet påkjørsel», som man har sett eksempler på i blant annet Stockholm, Nice, London og New York.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kommunen understreker at det ikke er noen konkrete trusler mot Oslo, men at kommunen, i samarbeid med politiet og Politiets sikkerhetstjeneste (PST), har bestemt seg for å iverksette disse tiltakene.

– Oslo skal være en trygg by. Vi kan ikke mure oss inne i frykt for terror, men vi skal forebygge. Dette er bakgrunnen for at kommunen nå gjennomfører risikoreduserende tiltak i deler av sentrum, sier Raymond Johansen.

Det er meningen at de fysiske hindringene skal integreres i bybildet så langt det er mulig. Et eksempel på dette er de allerede utplasserte blomsterurnene langs Karl Johan ved Stortinget.

I tillegg til utplasseringen av de fysiske hindringene, vil det også bli strammet inn på reglene for varelevering, opplyser kommunen.