Amundsen beklager 22. juli-kommentar

Erna Solberg mener det var riktig at justisminister Per-Willy Amundsen (Frp) beklaget 22. juli-kommentaren han kom med i forbindelse med politiansettelser. 

– Det er rørende at Ap har blitt så opptatt av å ansette flere i politiet. De skjønte vel poenget etter 22. juli, men Ap har aldri hatt som politikk i regjering å styrke politiet, saAmundsen iVG lørdag.

I saken hevdet Ap-nestlederHadia Tajik at det vil bli ansatt flere politifolk i distriktene med Arbeiderpartiet i regjering.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Lørdag kveld beklaget Amundsen på sinFacebook-side.

– I denne saken har jeg vært upresis, og det beklager jeg. Til VG sa jeg at Arbeiderpartiet skjønte poenget med flere ansatte i politiet etter 22. juli. Det jeg mente var at de så behovet for å styrke politiet etter 22. juli-kommisjonen. Det er leit dersom sitatet ble oppfattet som støtende. Det var ikke intensjonen, skriver Amundsen.

I sosiale medier haglet kritikken mot Amundsen etter den første uttalelsen. StatsministerErna Solberg (H) mente det var riktig av justisministeren å beklage, melderVG. Solberg hadde ikke snakket med Amundsen om saken.

Tajik mener beklagelsen kun kom på grunn av reaksjonene som har kommet.

– Vi har en justisminister som ikke klarer å stå i en vanlig justispolitisk debatt uten at det blir nedrig. Når sitatet er skriftlig godkjent før publisering, kan jeg ikke se noen annen grunn til at han nå beklager sitatet enn at han synes alle reaksjonene er ubehagelige, sier Tajik tilVG.