Amerikanske Tommy Schaefer og Heather Mack er dømt til fengsel i henholdsvis 18 og 10 år for å ha drept Macks mor på Bali i fjor sommer. (Foto: Darren Whiteside / Reuters / NTB scanpix)

Ungt par dømt for «koffertdrap»

Tommy Schaefer (21) og Heather Mack (19) er dømt til henholdsvis 18 og 10 års fengsel for å ha drept Macks mor og pakket liket i en koffert på den indonesiske ferieøya Bali.

Ifølge dommen var det Schaefer som drepte Sheila von Wiese Mack i august i fjor, mens hans 19-årige kjæreste skal ha gjemt seg på badet på femstjernershotellet St. Regis i området Nusa Dua.

Datteren til den drepte 62-åringen fikk likevel ti års fengsel for sin rolle i drapet. Hun var i likhet med Schaefer tiltalt for overlagt drap, og aktoratet ville ha henne fengslet i 15 år.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Brutalt drap

Begge risikerte dødsdom, som er Indonesias strengeste straff for overlagt drap. Dommen på 18 års fengsel for 21-åringen var i henhold til aktoratets tilstand. Parets forsvarsadvokater har foreløpig ikke bestemt seg for om de vil anke dommene.

Overvåkingsbilder fra hotellet viste at Schaefer kranglet med kjærestens mor kvelden før hun ble funnet kraftig forslått og død.

Paret sjekket dagen etter ut fra hotellet og fikk de ansatte til å bære koffertene deres ned til drosjen som ventet utenfor. Da paret aldri dukket opp til drosjeturen, ble kofferten åpnet og liket av den 62 år gamle kvinnen funnet.

Morgenen etter ble paret pågrepet på et hotell i turistområdet Legian, nord for Nusa Dua.

– Ingen morder

I forrige måned ble paret foreldre til en jente. Heather Mack har hele veien hevdet sin uskyld, mens Schaefer virket dypt ulykkelig og gråt da dommen mot ham ble lest opp tirsdag.

– Selv om jeg tar fullt ansvar for mine handlinger, er jeg ingen morder, sa han ifølge Reuters.

Les også
Amnesty ber Solberg ta opp dødsstraff i IndonesiaFakta om Indonesia
Les også
Fant drept turist i koffert