Foto: Pressebilde / Handout

«Vi vil skilles hvis homofile får gifte seg»

Australia vurderer å gi homofile mulighet til å gifte seg. I så fall skiller Nick og Sarah seg.

Selv om de har vært lykkelig gift i ti år, og har to barn, vil ekteparet Jensen gå fra hverandre hvis homofile får retten til å gifte seg i Australia.

Nick og Sarah har to barn og sier de har et godt liv sammen. Det skal de visstnok fortsette med, for skilsmissen blir kun på papiret, skal vi tro christiantoday.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men for Jensens er det viktig å markere motstand mot en kjønnsnøytral ekteskapslov.

– For min kone og meg blir det et samvittighetsspørsmål, sier Nick Jensen til nettsiden.

– For ti år siden inngikk vi en avtale med myndighetene, som hadde noen forutsetninger om hva ekteskapet er. Det var tuftet på en grunnleggende forståelse av Guds skaperverk, en relasjon mellom mann og kvinne, som sammen kan skape barn.

Polygami

Selve barne-sporet er et viktig poeng for Jensens. Ved å koble barn bort fra ekteskapet åpner man for at flere fremtidige samlivsformer kan defineres innenfor ekteskapslovgivnigen.

– Når ekteskapet kun dreier seg om kjærlighet, hvordan kan da staten hindre tre mennesker som er forelsket i hverandre i å bli gift under samme ekteskapslov, spør han.

Nick Jensen er sjef for Lachlan Macquaire Institute, som jobber for å fremme kristen tenkning blant ledere og samfunnstopper.

Han og kona erkjenner at trusselen om skilsmisse er symbolsk, om enn reelle i juridisk forstand. De vil fortsatt kalle hverandre »mann og kone».

– Forhåpentligvis vil vi evne å forklare vår avgjørelse til våre barn, sier han.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Press

Australske Labor fremmet tidligere denne måneden et lovforslag om likekjønnet ekteskap for nasjonalforsamlingen. Det øker presset på statsminister Tony Abbott. Dette medler NTB.

Nylig ble ekteskap mellom to personer av samme kjønn legalisert ved folkeavstemning i Irland. Det bidrar også til optimisme i Australia, og i det nye lovforslaget vil man erstatte dagens definisjon av ekteskap mellom mann og kvinne med ordene «to personer».

– Denne nasjonalforsamlingen kan endre en lov som ikke lenger beskriver det moderne Australia og vedta en lov som vi alle kan være stolte over, sa Labor-leder Bill Shorten da han la fram forslaget.

– La oss ikke utsette det lenger. La oss omfavne en definisjon av ekteskapet som respekterer, verdsetter og inkluderer alle australiere, sa han videre.

I 2012 ble homoekteskap nedstemt med 98 mot 42 stemmer under en avstemning i underhuset. Statsminister Abbott, som har en homoseksuell søster, har nylig lovet en åpen debatt om likekjønnet ekteskap, men sa mandag at det ikke er en prioritet.

Les også
Homofili og ekteskapet
Les også
Ekteskapsforståelse i et splittet Europa
Les også
Homoaktivister angrepet under parade i Moskva
Les også
Det bibelske syn på homoseksualitet
Les også
«Irsk homo-ja et nederlag for menneskeheten»