EN ÆRE: – Det er en stor ære å være nominert og er svært glad over at en organisasjon som Plan Norge tilkjennegir vår innsats, sier grunnlegger og leder, Rune Edvardsen.

Dina-stiftelsen nominert til Jenteprisen

Dina-stiftelsen kan vinne «Jenteprisen 2015» for arbeidet med de voldtatte jentene i Kongo.

Prisen deles ut av Plan Norge. Den går til en person eller organisasjon som har gjort en spesiell innsats for å bedre situasjonen for jenter, enten i Norge eller internasjonalt.

– Med Jenteprisen vil vi hedre de som synliggjør de usynlige og de som gir en stemme til de stemmeløse, sier juryleder Knut Storberget. Sammen med Hanne Kristin Rohde, Navjot Sandu, Wasim Zahid og Dina Nybø Olavsen skal han kåre vinneren som offentliggjøres på FNs jentedag 11. oktober.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hjelper 270 jenter

Dina-stiftelsen gir hjelp til 270 jentebarn som er utsatt for grov vold og seksuelle overgrep i den demokratiske republikken Kongo.

Den demokratiske republikken er ifølge stiftelsen et av verdens verste land å vokse opp i, der seksuell vold mot kvinner og barn er en av krigens brutaliteter.

Dina-stiftelsen har i over ti år har arbeidet for de voldtatte jentene i landet. I Øst-Kongo, der krigen herjer som aller verst, har Dina-stiftelsen startet to sentre for voldtatte jenter. På sentrene får jentene et hjem, beskyttelse, medisinsk tilsyn, skolegang og hjelp til å bearbeide traumene.

– En ære

Stiftelsens grunnlegger og leder, Rune Edvardsen, setter pris på å være blant de nominerte.

– Det er en stor ære å være nominert og er svært glad over at en organisasjon som Plan Norge tilkjennegir vår innsats. Problemene med voldtektene i Kongo er større en noen gang, og verden ser ut til å ha glemt det, sier Edvardsen i en pressemelding.

En årlig tradisjon

Det er fjerde gang Plan Norge ønsker å hedre ildsjeler og organisasjoner som gjør en ekstra innsats for å stoppe diskriminering, vold og overgrep mot jenter.

Jenteprisen er blitt en årlig tradisjon og en viktig markering i kampen for jenters rettigheter. Juryen vektlegger kandidater som har vist det lille ekstra i arbeidet for å oppfylle jenters rettigheter og kamp for likeverd.

Jenteprisen 2014 gikk til Selvhjelp for Innvandrere og Flyktninger (SEIF) og leder Gerd Fleischer for deres innsats for å bekjempe tvangsekteskap og sikre romjenter deres rettigheter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Edvardsen samlet inn penger til voldtektsofre i Kongo
Les også
32 barn voldtatt i nærheten av Dina-senter i Kongo