Connor Corum spiller Colton Burpo i en filmatisering av boken «Himmelen er på or’ntlig» («Heaven is for real»). Foto: United International Pictures

Avviser rykter om at himmelen ikke er på or’ntlig

«Gutten som kom tilbake fra himmelen» har innrømmet at historien som bestselgerboken er basert på, ikke er sann. Nå går hovedpersonen i en annen himmelbok, «Himmelen er på or’ntlig», ut og avviser ryktene om at også den skal være oppspinn.

«Kjære venner. Jeg vet det har vært mye snakk om sannheten i andres historier om himmelen de siste dagene, og jeg ville bare ta noen minutter og la alle få vite at jeg står ved min historie slik den er fortalt i «Himmelen er på or'ntlig». Jeg husker fortsatt mine opplevelser i himmelen, og jeg vil fortsette å fortelle om den opplevelsen fordi den har gitt så mange mennesker håp», skriver Colton Burpo i en pressemelding som er videresendt av bokens utgiver i Norge, Hermon forlag.

Boken, som også ble en filmsuksess her til lands, har originaltittel « Heaven is for real». Den er basert på Burpos opplevelse av å dra til himmelen og tilbake.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mange mistenksomme

Uttalelsene kommer i sammenheng med at Alex Malarkey, hovedperson og medskribent i «Gutten som kom tilbake fra himmelen» innrømmer å ha løyet om sitt møte med Jesus i himmelen. Både originalforlaget bak boken, Tyndale House, og norske Hermon, valgte derfor å trekke boken fra butikkhyllene.

Dette resulterte i at mange ble mistenkelige også til andre bøker innenfor samme sjanger.

Colton Burpo skriver videre:

«Folk kan ha sine tvil om det jeg forteller, men ingen ba meg om å gjøre det. Jeg bare ønsket å fortelle om den opplevelsen, og delte historien med mine venner og folk i min hjemby lenge før det ble en bok kalt «Himmelen er på or'ntlig!» Jeg håper at mitt vitnesbyrd fortsetter å peke på Jesus for folk, for Han elsker deg virkelig!»

Se trailer fra filmen der Colton Burbo forteller om sine opplevelser: