HOMOFILT PAR: Hillsong samler store skarer kristne, som her i London. Nå har bevegelsen fått en homofilisak å stri med. Paret Josh Cranfile og Reed Kelly sier de har vært åpne om sitt forhold helt siden de engajserte seg i menighetsarbeidet i New York.

Homofilt Hillsong-par sier de var helt åpne

Uttalelsen strider mot nettverksleder Brian Houstons melding om at «de ikke har vært kjent med legningen til medarbeiderene».

Det homofile lovsangsparet, Josh Canfield og Reed Kelly har sluppet en pressemelding hvor de hevdet å ha vært åpen om sitt parforhold i flere år. De har vært aktive i menighetsarbeidet til Hillsong i New York.

– Kirken har kjent til forholdet i tre år, sier paret til Christian News.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ingenting forandret

Paret har vært tydelig på at ingenting forandret seg da de stod frem som homofile. I pressemeldingen skriver de at: «Dramaet dreier seg om at vi har vært så dypt inne i menighetsarbeidet i Hillsong NYC», og legger til at:

– Heldigvis har vi omsorgsfulle pastorer som ønsker å fremheve Guds mening om dette.

Canfield har vært korleder og lydansvarlig. Både han og Kelly har vært en del av lovsangsarbeidet i menigheten.

LES OGSÅ: Hillsong snakker ut om homofili

Går imot

Dagen omtalte saken i august da nettverksleder Brian Houston kommenterte forholdet i et blogginnlegg. Houston gjorde det klart at Hillsong står fast på et tradisjonelt syn på homofil livsstil og homofilt ekteskap.

Han var samtidig tydelig på at homofile ønskes velkommen i menigheten, men at de ikke kan ha ledende stillinger i arbeidet.

Dette strider med meldingen fra lovsangsparet, Josh Canfield og Reed Kelly, som hevder at Hillsong har vært kjent med forholdet helt siden de engasjerte seg i menighetsarbeidet. På tross av deres homofile samliv hevder de å ha fått lov til å fortsette i arbeidet som lovsangere.

Mye delt

I forrige måned ble innlegget om det homofile paret delt 55.000 ganger på Facebook. Koret til Hillsong i New York samler over 5.000 besøkere hver uke.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hillsong består av 13 menigheter og er en av de mest toneangivende nettverkene i den verdensvide pinsebevegelsen. Menigheten har stor innflytelse på pinsemenigheter også i Norge.

Støtter Hillsong

Menighetene i Norge som identifiserer seg med Hillsong gikk da ut og støttet meldingen fra Brian Houston.

– Vi står bak Brian sitt syn. Han formulerer det på en god måte, sa Jostein Krogedal, leder i Intro til Dagen.

Over 1000 nordmenn besøkte Hillsongs årlige sommerkonferansen i London, men menighetens syn på homofili var ikke et tema verken under konferansen eller den påfølgende retreaten med ledere etterpå.

Les også
Diskrimineringslov på avveie
Les også
«Hvordan kunne jeg si nei til å gjøre en forskjell?»A21
Les også
Deres smerte må bli vår
Les også
Hillsong snakker ut om homofiliHillsong
Les også
Det som ikke blir forkynt, blir lett glemt