Brakvalg for AfD i Hessen

Det innvandringsfiendtlige høyrepartiet Alternative für Deutschland (AfD) fikk hele 13,2 prosent av stemmene under helgens lokalvalg i delstaten Hessen.

StatsministerAngela Merkels konservative regjeringspartiCDU gikk tilbake med 5,5 prosentpoeng og endte på 28,2 prosent, mens sosialdemokratene iSPD endte på 28 prosent, viser de foreløpige resultatene.

LES:Tysk innvandringskritiker mener politiet må skyte

Artikkelen fortsetter under annonsen.

AfDs omstridte lederFrauke Petry var svært fornøyd med resultatet.

– Dette er hva man kaller et valgskred, skrev hun på Twitter.

Petry vakte oppsikt da hun tidligere i år tok til orde for å skyte flyktninger og migranter som krysser grensen tilTyskland ulovlig.

I Büdingen, den eneste kommunen i Hessen der AfD ikke stilte liste, fikk det høyreekstreme Nasjonaldemokratiske partiet 14 prosent av stemmene. Büdingen er hjem for et av Tysklands største asylmottak.

Resultatet i Hessen vekker bekymring i CDU, som frykter at det kan være et forvarsel om utfallet i Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz og Sachsen-Anhalt som har lokalvalg senere i uka.

LES OGSÅ:Innvandringskritisk parti på tredjeplass i Tyskland

Ifølge meningsmålingene ligger AfD an til å få mellom 9 og 19 prosent av stemmene i de tre delstatene, trolig flest i Sachsen-Anhalt.