Liberia er erklært fritt for ebola etter seks uker uten nye sykdomstilfeller. Foto: Daniel Berehulak / New York Times / Reuters / NTB scanpix

Liberia fritt for ebola

Liberia er erklært ebola-fritt etter 42 dager uten nye sykdomstilfeller, men Leger uten grenser fortsetter å arbeide for fullt til også nabolandene Guinea og Sierra Leone er friskmeldt.

Totalt 11.005 mennesker har dødd i de tre landene av det verste utbruddet av sykdommen noensinne. Nesten halvparten av dødsfallene har skjedd i Liberia, hvor ebolasmitten var verst mellom august og oktober i fjor.

Leger uten grenser sier at Liberia nå har passert de 42 dagene uten nye sykdomstilfeller som Verdens helseorganisasjon bruker for å fastslå at landet er ebolafritt.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Samtidig advarer organisasjonen mot å glede seg for tidlig.

– Vi kan ikke ta foten av gasspedalen før alle de tre landene har gått 42 dager uten nye saker, sier Mariateresa Cacciapuoti, som er Leger uten grensers ansvarlige for Liberia.

Hun sier at hun oppfordrer liberiske myndigheter til å trappe opp overvåkingen av grenseovergangene for å unngå at sykdommen kommer tilbake til landet. (©NTB)

Les også
Sviende kritikk mot WHO for svak ebola-respons
Les også
Ebola-utbruddet utsatte norsk bankåpning i LiberiaMikrofinans
Les også
Har klart å lage malariavaksine som virker