Nå sier 44,8 prosent at de vil stemme ja til kreditorenes betingelser, viser en måling utført av ALCO og publisert i avisen Ethnos fredag. Foto: Stefanos Rapanis / Reuters / NTB scanpix

Dødt løp foran gresk folkeavstemning

Nye meningsmålinger om folkeavstemningen i Hellas viser et svært tett løp mellom ja- og neisiden.

Nå sier 44,8 prosent at de vil stemme ja til kreditorenes betingelser, viser en måling utført av ALCO og publisert i avisen Ethnos fredag.

43,4 prosent vil, i tråd med statsminister Alexis Tsipras' ønsker – si nei. 11,8 prosent av de spurte oppgir at de ikke har bestemt seg.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En annen måling publisert av Bloomberg samme dag viser at nei-siden så vidt er i ledelsen med 43 prosent, mens ja-siden ligger hakk i hæl med 42,5 prosent. Feilmarginen er på 3 prosent.

Folkeavstemningen har splittet det greske folket i to, mener professor i statsvitenskap Nikos Marantzidis.

– Dem som virkelig tror at landets framtid er utenfor eurosonen og til og med EU, og dem som tenker at folkeavstemningen er en forhandlingstaktikk, sier han.

Statsminister Alexis Tsipras har oppfordret grekerne til å stemme nei i søndagens folkeavstemning om reformer i blant annet pensjonssystem og momsregime, mens den konservative opposisjonen ber folket støtte kreditorenes forslag.

Sier folket ja til kreditorenes krav i folkeavstemningen, kan det være over og ut for Hellas' venstreorienterte regjering, advarte finansminister Yanis Varoufakis torsdag. (©NTB)

Les også
Britisk banktopp: – Hellas-krisen er veldig farlig
Les også
Solberg: Ingen lett løsning for Hellas
Les også
UNHCR: 137.000 har krysset Middelhavet hittil i år
Les også
Ikke lenger som smurt i oljebyen
Les også
Gjelden vokser raskere enn før