Frp-politiker Aina Stenersen anmeldte drapstrusler, men får ikke hjelp av politiet. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Politiet henla trusselanmeldelse fra Frp-leder i Oslo

Aina Stenersen, leder i Oslo Fremskrittsparti, anmeldte en navngitt mann for drapstrusler på nett. Politiet har henlagt anmeldelsen på grunn av manglende kapasitet.

– Det gjør meg fly forbanna, sier Stenersen til VG etter at hun denne uken fikk beskjed om at politiet ikke kan hjelpe henne.

Stenersen anmeldte mannen i april etter at han blant annet skrev «Det beste som kunne skje er at du reiser til Syria og får ei kule i hodet».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Etter en lang vurdering kom jeg til at dette var for alvorlig til å la være å anmelde. Og det er viktig at man faktisk anmelder trusler. Jeg opplever det som en hån at politiet tar det så lite alvorlig. Spesielt fordi det skjer i Oslo, som er det eneste politidistriktet som har opprettet en hatkrimgruppe som skal jobbe nettopp med slike saker, sier Stenersen.

Guro Krokan er stedfortredende påtaleleder ved Grønland politistasjon, som har vurdert anmeldelsen. Hun sier til VG at hun ikke kjenner den konkrete saken.

– Men på generelt grunnlag kan jeg si at henleggelse på grunn av manglende kapasitet betyr at vi har vi har vurdert forholdets alvor, hvilke etterforskningsskritt som må gjøres og sannsynligheten for at vi kan fremme en tiltale.

Stenersen vurderer nå om hun skal klage på avgjørelsen.

Les også
Hatkrim-anmeldelser doblet i Oslo
Les også
Politiet kan for lite om hatkriminalitetEngasjér deg!
Les også
Ombud maner til kamp mot hatkriminaliteten
Les også
Dobbelt så mange anmeldelser av hatkrim
Les også
Seks av ti anmelder ikke kriminalitet