KRISTEN VEILEDNING: Nettstedet guttogjente.no har som ambisjon å gi bibelsk begrunnede svar på spørsmål om sex og samliv. FOTO: Skjermdump fra nettstedet

Åpner tilsynssak mot helsepersonell i guttogjente-fagråd

Det er nå åpnet en tilsynssak mot ekteparet Weum, som arbeider som helsepersonell i fagrådet til nettstedet guttogjente.no og som fremmer et kristent synspunkt på seksualmoral.

Fylkeslegen i Troms, Svein Steinert, mener at rådene som blir gitt på nettstedet guttogjente.no om homofili er problematiske. Det gjelder spesiellt rådene som handler om at det er best for homofile og lesbiske å ikke leve ut sin seksualitet, skriver Vårt Land. Derfor åpner fylkeslegen nå en tilsynssak mot ekteparet Maren og Sven Weum.

Les Dagens lederartikkel: Ikke så liberalt likevel

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kvalitetssikring av helsespørsmål

Problemet har vært at helsepersonellet i fagrådet skal, ifølge nettstedet, ha «kvalitetssikret alt som publiseres på nettsiden». Espen Ottosen, som er talsmann for guttogjente.no, mener at nettstedet ikke er ment som en helsefaglig side, men primært som en side som formidler kristen tenkning og etikk.

– Vi har tenkt at noen spørsmål berører helserelaterte temaer, og da er det flott at vi har en kvalitetssikring på de svarene vi gir. Helsepersonellet bruker ikke sin helsefaglige bakgrunn for å sikre etikken. Det er det helsefaglig de kvalitetssikrer, sier Ottosen.

På grunn av dette har guttogjente.no etablert et fagråd bestående av blant annet helsepersonell og en teolog.

LES OGSÅ: Kristne helsefolk meldes til fylkeslegen

Fag er fag, tro er tro?

Styreleder i Human-Etisk forbund, Tom Hedalen, mener ekteparet har tråkket over en grense ved å uttrykke sin kristne etikk som helsepersonell og ikke som privatpersoner.

Til Vårt Land sier han at det er greit å ha kristne standpunkter så lenge man ytrer dem privat.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Det var Hedalen som sendtd inn klagen til fylkeslegen i utgangspunktet.

Ottosen er skremt over en del av argumentene som brukes mot helsepersonellet på nettstedet, og mener Hedalen skiller for skarpt mellom fag og tro.

Les Dagens lederartikkel: I samtidens medvind

Fornøyd kommune

Greta Jentoft er enhetsleder for forebyggende helsetjenester i Tromsø kommune, og sjefen til Maren Weum. Hun forteller til NRK at hun er godt fornøyd med Weums arbeid for kommunen og at de sammen har hatt en åpen dialog om stillingen hennes på nettstedet guttogjente.no.

Ekteparet Weum ønsker ikke å uttale seg før fylkesmannen har konkludert.

Les også
Fylkeslege vil undersøke sexråd på nettsted
Les også
Ikke så liberalt likevel
Les også
I samtidens medvind
Les også
Felles utgangspunkt gir mest frihet
Les også
Kristne helsefolk meldes til fylkeslegenGuttogjente.no