EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker t.h. er ventet å presentere planer om en ny grensestyrke under sin årlige tale om unionens tilstand onsdag, ifølge Financial Times. Foto: Virginia Mayo / AP / NTB scanpix

Avis: EU vil sette inn bevæpnet grensestyrke

EU planlegger å implementere en bevæpnet grensestyrke på 10.000 mann for å håndtere masseinnvandringen til Europa, ifølge Financial Times.

EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker vil presentere planene under sin årlige tale om unionens tilstand onsdag, ifølge avisen som har fått innsyn i plandokumentene.

Styrken er en del av unionens plan for å takle det store antallet migranter som strømmer inn i Europa. Det er meningen at de skal kunne hindre nye ankomster, stoppe uautoriserte reiser mellom EU-land og bidra til å returnere migranter raskere, skriver Financial Times. Styrken, som etter planen skal være på plass innen 2020, skal også kunne bære våpen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Sperrer folk ute

EU har den siste tiden stått overfor store utfordringen med å fordele alle migrantene som krysser unionens grense. Italias nye regjering har stilt seg svært kritisk til fordelingen og har truet med å stenge havnene sine hvis ikke andre land tar inn flere av dem som kommer.

Den nye planlagte styrken skal få stort handlingsrom for å takle områder der EUs migrasjonspolitikk ikke strekker til, ifølge dokumentene.

En EU-diplomat som støtter planene, beskriver det som «sannhetens øyeblikk», mens rettighetsgrupper kritiserer EU for å sperre folk ute.

(©NTB)

Les også
Farligere enn noen gang å krysse Middelhavet
Les også
Ringte med kirkeklokker i protest
Les også
Røde Kors-forbund med sterk kritikk av behandling av folk på flukt
Les også
Kompetanse om asylpolitikk?
Les også
Venter muslimsk vekst i Europa