Ilan Mangisto, broren til en av israelerne som ifølge Israels regjering holdes fanget av Hamas, snakker med pressen i Ashkelon sør i landet torsdag. Ved siden av ham står brødrenes foreldre. Foto: Amir Cohen / Reuters / NTB scanpix

To israelere savnet på Gazastripen

Israelske myndigheter mener at to israelske borgere som krysset grensa inn til Gazastripen i fjor, holdes fanget av Hamas.

Hamas, som har kontrollert det lille kystterritoriet siden 2007, og som har kjempet tre kriger mot Israel siden, har ikke kommentert saken.

– Vi jobber med retur av de to israelerne som krysset grensen inn til Gaza. Vi holder Hamas ansvarlig for deres sikkerhet, sier Israels statsminister Benjamin Netanyahu torsdag.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

LEDER: Når Hamas arrangerer sommerleir

Han bekreftet dermed informasjon som har blitt tilbakeholdt av det israelske militæret siden september i fjor.

Israels forsvarsdepartement identifiserer en av de to som 26 år gamle Avraham Mengisto, en israeler av etiopisk opprinnelse. Den andre er en israelsk-arabisk person, som ikke navngis.

Departementet sier at de tror Mengisto krysset grensa til territoriet til fots den 7. september. Hvordan den andre personen skal ha kommet seg over grensa, oppgis ikke.

Israel frykter at militante på Gazastripen får tak i israelske statsborgere som de kan bruke som forhandlingskort for å få løslatt palestinere i israelske fengsler.

En israelsk soldat, Gilad Shalit, ble i 2011 løslatt etter fem år i fangenskap i bytte mot over 1.000 palestinere i israelske fengsler.

Les også
Leker krig mot Israel på alvor
Les også
Når Hamas arrangerer sommerleir
Les også
Israel løslater de siste fra Ship to Gaza
Les også
Kirkeledere, jødene og Israel
Les også
Markering i Oslo på ettårsdagen for Gaza-krigen