Israel har ikke utført militære operasjoner på Gazastripen etter at Hamas ved midnatt erklærte våpenhvile. Hæren ber sivile oppføre seg som normalt. Foto: AP Photo/Khalil Hamra/NTB scanpix

Stille på Gaza etter at Hamas erklærte våpenhvile

Israel har ikke utført militære operasjoner på Gazastripen etter at Hamas ved midnatt erklærte våpenhvile. Hæren ber sivile oppføre seg som normalt.

– Vi har besluttet å opprettholde sivile rutiner i områdene rundt Gazastripen, skriver den israelske hæren på Twitter lørdag morgen.

Israel har ikke bekreftet at de godtar våpenhvilen med Hamas, men en talsperson har sagt at de militære operasjonene på Gazastripen opphører.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hamas sa natt til lørdag at de vil legge ned våpnene.

– Takket være innsats fra Egypt og FN har vi kommet fram til en avtale om å vende tilbake til den siste tidens fred mellom Israel og palestinske grupperinger, sier Hamas-talsmann Fawzi Barhoum natt til lørdag.

Våpenhvilen fra Hamas kom etter at en israelsk soldat fredag ble skutt og drept av en palestinsk snikskytter, ifølge det israelske forsvaret. Samme dag ble fire palestinere, hvorav minst tre var Hamas-medlemmer, drept da israelske fly og stridsvogner angrep mål over hele Gaza.

Les også
DPA: Hamas vil stanse brannballonger mot Israel
Les også
Hamas: Ny våpenhvile med Israel
Les også
Hamas: Våpenhvile på Gazastripen
Les også
Israel slår til mot mål i Gaza etter skyting mot soldater ved grensen
Les også
Israel og Hamas inngår våpenhvile
Les også
Hamas får kritikk for dyremisbruk