Bildet viser palestinske demonstranter som løper langs grensegjerdet mellom Gazastripen og Israel ved en annen anledning. Foto: Ariel Schalit, AP/NTB scanpix

Israel: Palestinere skutt etter at de krysset Gaza-grense

Israelske soldater åpnet ild mot fire palestinere som forsøkte å krysse det tungt bevoktede grensegjerdet fra Gazastripen, opplyser den israelske hæren.

Palestinerne forsøkte ifølge hæren å sette fyr på en israelsk skarpskytterstilling ved grensegjerdet. De fire var bevæpnet med fyrverkeri, og militærposten de prøvde å sette fyr på, var ubemannet, opplyser hæren til den israelske avisa Haaretz.

Én palestiner ble drept, én er kritisk såret og en tredje er tatt til fange og brakt inn til avhør, opplyser det israelske militæret mandag ettermiddag. Ifølge palestinske kilder ble to av palestinerne drept. Den fjerde palestineren antas å ha vendt tilbake til Gazastripen etter hendelsen øst for den palestinske byen Rafah, skriver nyhetsbyrået AFP.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Hæren sier soldatene reagerte raskt for å «hindre en trussel mot israelsk suverenitet». Ingen israelere ble såret i hendelsen.

Siden 30. mars har minst 138 palestinere mistet livet på Gazastripen som følge av voldsomme sammenstøt med israelske soldater ved grensen til Israel. Blant de døde er også barn, helsepersonell og journalister.

Les også
Israel hjelper syrere på grensen
Les også
Hvil i fred, Layla
Les også
Fortvilte syrere søker ly langs grensen til Israel
Les også
FN blir værende på Golanhøydene i ytterligere seks måneder
Les også
Israel nekter jødisk boikott-aktivist adgang