Partisekretær Raymond Johansen på talerstolen under landsmøtet i Arbeiderpartiet fredag. Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Raymond Johansen anklager Frp for å spre frykt

Avtroppende partisekretær Raymond Johansen (Ap) anklager flere Frp-representanter for å nøre opp under hat og fremmedfrykt.

I sin siste tale som partisekretær under Arbeiderpartiets landsmøte fredag, tok Johansen et oppgjør med flere Frp-representanter, som han mener bidrar til å sette grupper opp mot hverandre.

– Det er en bekymringsfull utvikling i Europa og verden. Muslimer over hele verden føler på den frykten og mistenksomheten folk har til dem. Kommentarfeltene flommer over av hat og trusler, Da skuffer det meg at representanter for ett av regjeringspartiene finner det opportunt å helle bensin på bålet ved å spre enda mer usikkerhet, uttalte Johansen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han viste til at Frps byrådskandidat i Oslo, Carl I. Hagen, igjen har uttalt at Norge snikislamisfiseres og til Frp-nestleder Per Sandbergs uttalelser om at det «fargerike fellesskapet og det multikulturelle forsøket har spilt fallitt».

– Hva er det da man sier til de mer enn 600.000 nye nordmennene som hver dag står opp og går på jobben som trikkeførere, leger, bygningsarbeidere og lærere. Eller de 130.000 barna deres som er født i Norge. Sier de at disse ikke er en del av Norges fremtid. Det er jeg dundrende uenig i, raste Johansen fra talerstolen.

Les også
Hvor er løgnen, Shoaib Sultan?
Les også
Å lyve for å fremme islamTaqyiah
Les også
Sandbergs bibellesning
Les også
Frp faller kraftig på meningsmåling
Les også
– Alt kan tolkes ekstremt, også Bibelen