IDENTITET: – Det var ikke slik at vi mente at Frelsesarmeen måtte legge bort sin kristne identitet for å få bruke kulturskolens lokaler, sier Bergens kulturbyråd Helge Stormoen (nr to fra høyre). Her sammen med resten av byrådet. Foto: Marit Hommedal, NTB Scanpix

Frp snur i saken om Frelsesarmeens leieavtale

– Jeg mente ikke at de måtte kutte ut det kristne innholdet, innrømmer kulturbyråd Helge Stormoen.

Kulturbyrådet snur i kulturskole-saken og vil likevel la Frelsesarmeen få leie Ny-Krohnborg kulturskole til sitt utadrettede barne- og familiearbeid i Solheimsvik i Bergen.

– Jeg ble kontaktet av byrådsleder i går kveld og innkalt til et ekstraordinært møte. Han fortalte at de ikke mente det slik at kristne organisasjoner ikke skal få leie kulturskolen, og beklagde at det ble oppfattet slik, sier Ola H. Grytten, soldat i Frelsesarmeen og korpsleder for Solheimsviken korps i Bergen, til KPK.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs);}(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Post by Dagen.

Byrådet snudde

Tidligere denne uken skrev Bergens Tidene at kulturbyråden ville stenge ute Frelsesarmeen fra å drive utadrettede aktiviter for barn og familier - fordi de ikke var livssynsnøytrale. Nå har byrådet snudd i saken og mener det hele var en misforståelse.

– Det var ikke slik at vi mente at Frelsesarmeen måtte legge bort sin kristne identitet for å få bruke kulturskolens lokaler. Tvert imot mener vi at det er uproblematisk at de arrangerer aktiviteter med kristent innhold, så lenge barn og unge fra alle bakgrunner kan delta på lik linje, sier Helge Stormoen (Frp), kulturbyråd i Bergen.

– Ble feilsitert

Han hevder overfor KPK at han ble feilsitert i Bergens Tidene og at saken tok en helt annen retning enn det han hadde forutsett. Fredag kalte han inn Grytten til et ekstraordinært møte for å rydde opp.

– Jeg er veldig takknemlig for møtet med Grytten og at vi nå har fått presisert at vi ikke ønsker å stikke kjepper i hjulene for Frelsesarmeen. Da jeg brukte uttrykket «livssynsnøytralt», mente jeg egentlig at alle mennesker skulle være velkomne uavhengig av egen tro og ståsted, sier Stormoen.

– Mener du egentlig «livssynsåpent» slik Stålsettutvalget har definert det?

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Ja, det forklarer nok bedre det jeg prøvde å si. Vi ønsker helt klart et samfunn der alle religioner og livssyn kan delta på lik linje, og blir likebehandlet av det offentlige, fremhever kulturbyråden.

Stusser over avklaring

Toppkandidat for KrF i Bergen, Dag Inge Ulstein er glad for at kulturbyråden nå viser andre tendenser i saken, men stusser over at de valgte å avklare dette med Grytten først etter oppslaget i BT tidligere denne uken.

– Vi kontaktet Frp allerede i januar for å høre hvor de stod i denne saken, og ble svært overrasket over kulturbyrådens uttaler i BT. Men ingenting er bedre enn at Frp snur, sier Ulstein til KPK.

På spørsmål om hvorvidt KrF nå ønsker å finne andre politiske samarbeidspartnere før høstens kommunevalg - etter at Frp opptrådte utydelig i saken - sier Ulstein at de kun forholder seg til hvilke signaler som gis fra KrF sentralt.

– Enkeltsaker som dette avgjør ikke vårt samarbeid lokalt. Men det skjer mye sentralt i KrF som selvfølgelig påvirker hvordan vi forholder oss til lokalt samarbeid. Det handler til syvende og sist om hvor vi får mest gjennomslag for vår politikk, påpeker KrFs toppkandidat.

Håper på stabilitet

Korpsleder Grytten håper uansett utvikling før høstens valg at saken rundt leieavtalen nå vil legge seg og at de kan fortsette arbeidet som før.

– Vi har hatt et langt og godt samarbeid med Ny-Krohnborg skole og selv om enkelte kritiske røster mener vi bør pakke sammen, så ser vi at arbeidet har betydd svært mye for barn og familier som deltar på ferietilbudene våre, sier Grytten.

Les også
Advarer mot religionsfrykt i kommunenArbeidet
Les også
Kritisk lav høgde
Les også
Fastens muligheter og feller
Les også
Her kan slitne familier få et avbrekk